Ново руководство УРА / - URA
28/07/2021 u 13:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УРА изабрала ново руководство

УРА након конгреса показуjе да кадровски jача и да у своjе редове окупља наjбоље кадрове уз константан прилив новог чланства и симпатизера, оциjењено jе из ове партиjе

Главни одбор УРА изабрао jе на jучерашноj сjедници уже руководство партиjе у наредном четворогодишњем мандату након III Конгреса одржаног 4. jула на коjем су избрани предсjедник и потпредсjедници, саопштили су данас из Медиjског тима ове партиjе.

УРА након конгреса показуjе да кадровски jача и да у своjе редове окупља наjбоље кадрове уз константан прилив новог чланства и симпатизера, оциjењено jе из ове партиjе.

За политичку директорицу Главни одбор jе изгласао Ану Новаковић Ђуровић.

„Ана Новаковић Ђуровић своj професионални ангажман годинама уназад везала jе за НВО сектор, гдjе jе и постала позната широj jавности. Кроз оваj вид професионалног ангажмана активно се бавила преговарачким процесом Црне Горе у ЕУ и то нарочито у области правосуђа, борбе против корупциjе и остваривању темељних права“, наводи се у саопштењу.

Изабрани су и генерални секретар, извршни директор, шеф Медиjског тима и координаторка Политичког савjета.

Главни одбор за генералног секретара изабрао jе Милету Радованића, за извршног директора Зорана Микића, за шефа Медиjског тима Боjана Jеврића и за координаторку Политичког савjета Маjу Костић-Мандић, стоjи у саопштењу.

„Милета Радованић jе дипломирани политиколог, од 2011. радио jе у НВО сектору а потом у вриjеме владе изборног повjерења био и помоћник директора Управе царина. Од 2017. професионално jе везан за Грађански покрет УРА, гдjе jе jедан и од оснивача. Зоран Микић jе своj професионални ангажман након завршених студиjа историjе започео као оснивач и први предjседник  НВО „Удружење студената и младих истраживача историjе – ЦЛИО“. Након тога стручно се усавршавао на Историjском институту Црне Горе да би од 2015. године активно учествовао у формирању и етаблирању Грађанског покрета УРА. Исту функциjу у УРИ обављао jе и у претходном мандату. Боjан Jеврић jе дипломирани професор црногорског jезика и jужнословенских књижевности и своj професионални ангажман обављао jе кратко у НВО, затим у просвjети, медиjима и на краjу у Грађанском покрету УРА. И у претходном мандату обављао jе функциjу шефа Медиjског тима. Маjа Костић Мандић универзитетска jе професорица са Правног факултета у Подгорици и циjели своj професионални ангажман везала jе за научни рад из области права. Усавршавала се на наjпрестижниjим међународним универзитетима, ауторка jе или коауторка више монографиjа, уџбеника и приручника у земљи и иностранству“, наводе из УРА.

Вратили држави 250 милиона, сезона сjаjна, напад на шверц цигарета...

На jучерашњоj сjедници Главног одбора разматрана jе и актуелна политичка ситуациjа и констатовано да Црна Гора може боље да функционише кроз предан рад Владе на здравственоj заштити, економскоj стабилности и борби против корупциjе и криминала.

„Солана jе враћена у државно власништво и тиме преко 250 милиона еура у државни буджет. Послиjе 30 година бескомпромисно се кренуло у обрачун са шверцом цигарета и задат jе оштар ударац тим криминалним активностима“, поручено jе са сjеднице ГО.

На сjедници jе истакнуто и задовољство због сjаjне туристичке сезоне коjа премашуjе и наjоптимистичниjе прогнозе и исказана жеља да се епидемиjа коронавируса успиjе контролисати како би краjњи резултати били на радост свих добронамjерних грађана.

„Предуслов за остварење многих комплексних радњи у држави коjе би означиле почетак коначне дистрибуциjе правде jесте избор Тужилачког савjета а онда и формирање компетентног, професионалног и независног тужилаштва. Добра ствар jе да су сви политички субjекти из владаjуће већине тога свjесни у овом моменту“, закључак jе дискусиjа са сjеднице Главног одбора УРА.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 19:34