Грађански покрет УРА / - фото: лого УРА
20/01/2022 u 17:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УРА: Кривокапић сада руши своjу Владу

Истина jе сурова - Кривокапић jе, са пар министара, приватизовао Владу гледаjући само сопствени интерес, казали су из УРЕ

Из УРЕ су се огласили поводом саопштења премијера Кривокапића у коме се наводи да УРА настоји да изврши уставни пуч.

- На брзински сазваноj електронскоj сjедници, путем телефона, преко Wхатс Апп-а, премиjер Црне Горе повукао jе потез очаjника и, противуставно, тражио од министара да се изjасне о скраћењу мандата Скупштини, само да би сачувао фотеље, коjе су му прече од Устава и закона. УРА не врши никакав уставни пуч, како то тврди Кривокапић, већ jе управо супротно, а све jе jедноставно доказиво – довољно jе прочитати кровна правна документа. Истина jе сурова - Кривокапић jе, са пар министара, приватизовао Владу гледаjући само сопствени интерес. За предвођење озбиљних политичких процеса ниjесу способни - одговорили су из Грађанског покрета УРА на саопштење из Кабинета премиjера.

Како су истакли, да Кривокапић заиста има подршку међународних партнера, превасходно САД-а како се хвали, не би морао да иде у рушење сопствене Владе.

- Кривокапић jе премиjер коме ниjедан други премиjер за годину дана ниjе дошао у званичну посjету, а прича о међународноj подршци. У историjи остаће упамћен као jедини премиjер коjи jе декласирао сопствену Владу. УРА ниjе, и никада неће бити ниjеми посматрач процеса коjи доводе до стагнациjе Црне Горе на њеном европском путу. Легитимно jе да се љутите на нас што ви каскате у мjесту - поручили су из УРЕ.

Међутим, како додају "ниjе ни легитимно, а ни легално да злоупотребљавате своjу позициjу, кршите све могуће правне поретке и нас вучете са собом на дно. Ми немамо времена за чекање".

- Одосмо у ЕУ - закључуjу из УРЕ. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 13:41