/ УРА лого
18/01/2022 u 10:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УРА: Мањинска влада одлучно ће покренути интеграциjу у ЕУ

Циљеви мањинске владе су наставак одлучне борбу против криминала и корупциjе, економски опоравак, спровођење реформи и наставак повећања зарада грађана, наводе из те партије

Мањинска влада, чиjе формирање предлаже коалициjа Црно на биjело, одлучно ће покренути интеграциjу у Европску униjу (ЕУ) и деблокирати институциjе, поручили су из Грађанског покрета УРА, наводећи да ће таква влада снажно одражавати карактер грађанског секуларног и мултиетничког друштва.

„Тражимо формирање мањинске владе у чиjем саставу неће бити кадрова Демократске партиjе социjалиста и Демократског фронта, а коjа ће одлучно покренути интеграциjу у ЕУ и деблокирати институциjе, посебно у правосуђу“, навели су из УРА на Феjсбуку.

Како су казали из те партиjе, циљеви мањинске владе су наставак одлучне борбу против криминала и корупциjе, економски опоравак, спровођење реформи и наставак повећања зарада грађана.

Мањинска влада, како су рекли из УРА, треба да омогући прилив нових страних инвестициjа и ЕУ фондова, коjи су сада стопиране због нестабилне политичке ситуациjе.

“Тражимо формирање мањинске владе коjа ће риjешити питања коjа су поларизовала друштво претходних, али и годинама уназад, коjа ће потписати Темељни уговор са Српском православном црквом у складу са Уставом и националним интересима Црне Горе и тиме растеретити друштвено-политички развоj од црквених питања”, навели су из УРА.

Из те партиjе су рекли да мањинска влада, чиjе формирање предлаже коалициjа Црно на биjело, треба да омогући стабилизациjу односа са сусjедима и снажно одржава карактер грађанског секуларног и мултиетничког друштва.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:54