Абазовић и Јоковић / Фото: Иван Петровић Ипе
28/12/2021 u 18:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УРА на састанку са СНП-ом: Подржите нас да изађемо из канџи национализма

Показаћемо да грађанска Црна Гора има на кога да се ослони, поручују у заједничком саопштењу

Грађански покрет УРА, на Чијем је челу Дритан Абазовић саопштио је да је данас имао састанак са представницима Социјалистичке народне партије (СНП), а након састанка поручено је да сви политички субјекти треба да подрже Меморандум који су потписали "како би изашли из канџи национализма".

Састанку су присуствовали и представници Савеза грађана ЦИВИС и мањинских странака – Бошњачке странке, Албанског форума (АА, ДСА), ФОРЦЕ и Албанске коалиције Једногласно (ДП, ДУА, ДС).

- Задовољни смо подршком коју је Меморандум добио, како у домаћој, тако и у међународној јавности у претходном периоду. Наши приоритети морају да буду сарадња на помирењу у Црној Гори, изградња истински грађанске државе, поштовање Устава, рад на деполитизацији институција у циљу чланства Црне Горе у Европској Унији, снажан економски развој, изградња социјалне државе и државе владавине права, заштита и унапређење права мањина и њихова интеграција у институције, као и успостављање еколошке државе. Залагаћемо се за државу грађана једнаких права. Црна Гора мора да изађе из канџи национализма и крађа. Показаћемо да грађанска Црна Гора има на кога да се ослони. Ово је пут ка помирењу и дијалогу, и главном циљу – убрзању реформи на путу ка Европској унији (ЕУ) - саопштили су у заједничком саопштењу.

Такође су упутили јавни позив свим политичким субјектима и грађанима који дијеле исте вриједности да подрже принципе који су исказани Меморандумом.

- Вјерујемо и очекујемо да ће сви посланици и посланице подржати овај политички потез који осликава истинску европску мисао у Црној Гори - закључује се у саопштењу. 

Подсјетимо, Меморандум који је СНП, на челу са Владимиром Јоковићем, потписао са представницима УРА изазвао је различите реакције у јавности.

Јоковић је више пута истицао да СНП никад није издала своје гласаче, али да ће гласати за смјену министарке Весне Братић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 10:36