URA  / - URA
19/04/2024 u 18:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

URA: PES priznao da je veći zaštitnik kriminala od DPS-a

Drago nam je što se u Pokretu Evropa više i ne libe da javno stave svima do znanja da su oni sada veći zaštitnici kriminalnih struktura čak i od DPS-a i vjerujemo da će to ljudi iz crnogorskog podzemlja znati da im cijene, saopšteno je iz GP URA.

Oni su reagujući na saopštenje PES-a istakli da to ipak neće cijeniti dobronamjerni građanke i građani Crne Gore željni pravde.

- Građani svjedoče svakodnevnim prevarama koje im Pokret Evropa sad plasira, a nova u nizu je odustajanje od italijanskog modela “anti-mafija” zakona koji su mjesecima najavljivali i tako dali dovoljno vremena kriminalcima da svoju imovinu sakriju, prodaju ili je na neki drugi način učine nedostupnom za nadležne organe u Crnoj Gori. Da stvar bude gora, ne samo da su odustali od italijanskog modela već predložili zakonsko rješenje koje je u značajnoj mjeri gore od onoga koje je DPS usvojio, o čemu govore i najistaknutiji borci protiv organizovanog kriminala i korupcije iz nevladinog sektora - poručili su iz URE.

Oni su istakli da je predloženo zakonsko rješenje Spajićeve Vlade zapravo rađeno po mjeri mafije i da to potvrđuje činjenica što je pisano u strogoj tajnosti i što je izbjegnuta bilo kakva ozbiljna javna rasprava.

PES: Zakon kojim URA prijeti kriminalcima, podržao DPS

- Spajić i Milović su odustali od mogućnosti da se dokazivanje stečene imovine vodi nezavisno od krivičnog postupka što bi u značajnoj mjeri olakšalo posao tužilaštvu. Uvođenje rokova za postupanje je takođe jedna novina koja otežava posao tužilaštvu, što takođe potvrđuje intenciju ovog Zakona. Članovi porodice se izuzimaju iz Zakona koji predlaže 44. Vlada, što vjerujemo zabrinjava svakog ko se zalagao i borio za pravdu, a znamo da se na taj način upravo imovina najlakše prikrivala svih ovih godina. Zbog svega navedenog, izražavamo veliku zabrinutost i nadamo se da makar one partije parlamentarne većine koje su se predstavljale kao ljuti borci za pravdu u prethodnom periodu da neće nasjesti zbog fotelja na podvalu koju im Spajić i Milović serviraju - zaključili su iz URE.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 19:03