/ - ФОТО: УРА
24/01/2022 u 20:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ГО УРA једногласно подржао руководство: Зелено свјетло за политичке консултације око мањинске владе

У саопштењу се истиче и да УРА моделом европске владе неће вратити ДПС на власт, нити ће ступати у било какве аранжмане са том партијом

Главни одбор УРA на данашњој сједници дао је мандат руководству странке да се отворе консултације са политичким партнерима о разрјешењу политичке ситуације у држави уз оцјену да је модел мањинске владе у овом тренутку оптимално рјешење за излазак из политичке кризе.

Како је саопштено из те партије транзициони пут који се догодио након избора у августу 2020. године морао је да се деси и био је исправан.

- Подржавали смо Владу све вријеме, она је била са мноштвом мана али и неким одбрим резултатитма а у јулу након неизгласавања Тужилачког савјета у Скупштини видјело се да она не може даље наставити свој пут у постојећем формату. УРА је била једина опција која је истински подржавала и држала Владу на ногама. Упркос томе Кривокапић и његови министри су за то вријеме хтјели да УРУ избаце из власти. Све то вријеме УРА није хтјела да државу гура у нестабилност и изазива кризу власти док се не усвоји буџет- стоји у саопштењу.

На сједници је консатовано и да је УРА као странка спремна да иде у опозицију и да то јасно и прецизно саопштава.

- Европском владом морамо да одблокирамо пут Црне Горе у ЕУ интеграцијама. УРА европском владом у овом тренутку нуди рјешење које је оптимално али и не бјежи од избора. Још један разлог због чега УРА нуди европску владу јесте и тај што жели да каже стоп оснивању политичких партија закулисно преко државних ресурса, јер кад то не би рекли транспарентно и сада били би као ДПС. Црна Гора жели да буде земља правде а седам мјесеци постојећи модел владе није успио да изабере новог министра правде- стоји у саопштењу.

У саопштењу се истиче и да УРА моделом европске владе неће вратити ДПС на власт, нити ће ступати у било какве аранжмане са том партијом.

-У тој влади учешће ће узети прије свега потписници Меморандума а у њој неће бити мјеста компромитујућим и личностима које изазивају негативну емоцију према јавности. Европска влада наставиће програм „Европа сад“, учинити га одрживим привући нове инвестиције што је неопходно за економски раст и развој. Сви квалитетни кадрови у европској влади наћи ће своје мјесто, она неће бити влада реваншизма већ влада јединства и помирења- стоји у закључку саопштења.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 16:28