Фото: Скриншот, јутјуб
16/07/2021 u 13:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Пријава за чланство у Тужилачки савјет: За уторак заказано саслушање кандидата

Због 16 пријављених кандидата, присутни су се усагласили да три дана траје саслушање које ће почети 20. јула

На 18. сједници Одбора за политички систем, правосуђе и управу договорено је даК онсултативно саслушање кандидата пријављених на Јавни позив за избор четири члана Тужилачког савјета из реда угледних правника почне у уторак и да траје три дана. На дневном реду су биле три тачке.

1.Утврђивање термина одржавања Консултативног саслушања кандидата пријављених на Јавни позив за избор четири члана Тужилачког савјета из реда угледних правника:

-Комисија је закључила да формарно правно сви кандидати испуњавају услове за кандидатуру-казао је посланик Демократа Момо Копривица наводећи да су неки посланици 16.јула извршили увид у те пријаве.

Због пријављених кандидата, присутни су се усагласили да три дана траје саслушање кандидата које ће почети од уторка. За 20. јул је заказан почетак саслушања. 

2. Иницијатива за упућивање захтјева вршиоцу дужности врховног државног тужиоца за достављање посебног извјештаја о раду, сходно члану 147 став 5 Закона о Државном тужилаштву:

На сједници је констатовано да је излгаснана и тачка 2. дневног рееда, тачније да се упути захтјев ахтјева вршиоцу дужности врховног државног тужиоца за достављање посебног извјештаја о раду.

3. Иницијатива за упућивање захтјева вршиоцу дужности врховног државног тужиоца за достављање посебног извјештаја о раду, сходно члану 147 став 5 Закона о Државном тужилаштву, а у вези са примјеном члана 184 а Закона о Државном тужилаштву:

На сједници је констатовано да је и ова, трећа тачка дневног реда усвојена и прихваћена и ова иницијатива. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:19