Одбор за људска права и слободе / - Скупштина
09/06/2021 u 10:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одбор за људска права и слободе није прихватио амандман Ибрахимовића о Сребреници

Одбор ће разматрати амандман на Предлог резолуције о Геноциду у Сребреници који је поднио посланик Бошњачке странке мр Ервин Ибрахимовић

 У Скупштини Црне Горе одржава се сједница Одбора за људска права и слободе.

Одбор је разматрао амандман на Предлог резолуције о Геноциду у Сребреници који је поднио посланик Бошњачке странке мр Ервин Ибрахимовић.

Ибрахимовић сматра да треба позвати институције да примјене позитивне прописе кад су у питању јавно негирање постојања или умањење геноцида у Сребреници.

Амандман предвиђа да се 11. јул прогласи даном сјећања.

Амандман Ибрахимовића није  добио подршку Одбора.

Посланик Демократа Албин Ћеман каже да је ново рјешење правно боље одрађено него претходно.

- Нас неколико ће имати правне надоградње и корекције предлога Резолуције гђе ћемо сачувати у доброј мјери постојећи текст али ћемо направити корекцију у дијелу прављења јасне разлике када је генерализација или колективизација геноцида у питању са јасним назнакама да за било који геноцид није одговоран народ него појединци. Уколико их предлагачи прихвате, ми ћемо подржати Резолуцију -  поручио је Ћеман.

Каже и да се Скупштина јасно одредила према том питању 2009. и да је Декларација, којом се признаје геноцид, прихватљива за Демократе.

- Јефтини покушаји криминалних пипака, како унутар тако и ван Црне Горе, који зарад прљавих хонорара и различитих интереса покушавају да Албина Ћемана и Демократе представе као негаторе геноцида, овом приликом им поручујем да је узалуд и да ова организовано удбашко криминална ујдарма против нас неће проћи - истакао је Ћеман.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 01:29