Кнежевић, Мандић и Медојевић / - И. Дробњак
06/07/2021 u 21:00 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО - ФОТО) Мандић: Предложили смо Лекића за премијера, а ДФ да има предсједника Скупштине

- Сматрамо да би Миодраг Лекић био фантастично рјешење и предложили смо га за будућег премијера - рекао је лидер ДФ-а Андрија Мандић

Представници партија које чине парламентарну већину окупили су се у Скупштини Црне Горе да би обавили други круг разговора о превазилажењу парламентарне и кризе Владе, а како је након састанка казао један од лидера ДФ-а Андрија Мандић, за премијера су предложили Миодрага Лекића. 

- Ми смо данас на састанку саопштили име Миодрага Лекића. Познавајући његове квалитете и искуство и мислимо да би био фантастично и добро рјешење - рекао је Мандић

Мандић је након састанка изјавио да су разговори представника парламентарне вечине је веома важни, јер су се сви усагласили да је ово стање неодрживо.

image

Кнежевић, Мандић и Медојевић

- И. Дробњак

- Имамо владу која има подршку 14 посланика. Значи не може предложити ни један закон који може проћи. Ми предлажемо да због резултата у свим оним елементима политике која је вазна за нашу коалицију није положила тест. Веома смо незадовољни односом према нашем народу, са економијом, кључним политикама… Добили смо веома ружан однос према нама као политичарима али и људима који су гласали за нас. Ми смо саопштили да желимо да се бира нова влада. Спремни смо да ријешимо кризу парламента и владе тако што би мјесто предсједника Владе могло да припадне некоме из коалиције Мир је наша нација али би функцију предсједника парламента преузели људи из ДФ. То су рјешења која смо понудили и која су била конкретна. Већина је незадовољна резултатима и већина је саопштила да жели нову владу. Неки су жељели реконструкцију али то ће бити тема следећег разговора. Очекујемо да ће и премијер повући следећи потез да би се ријешила криза - казао је Мандић.

Одговарајући на питање да ли им је прихватљива реконструкција садашње Владе Мандић је рекао да није.

- То нам није прихватљиво, али ћемо пажљиво саслушати аргументацију оних којима је прихватљиво- казао је он. 

Подсјетимо, Портал Дана је већ писао раније да би Демократски фронт планира да осталим чланицама скупштинске већине понуди да умјесто Кривокапића премијер буде Лекић.

Договори у току: Миодраг Лекић кандидат за премијера?

Предсједник Социјалистичке народне партије Владимир Јоковић је исказао задовољство сједницом.

- Показала се крајња озбиљост и одговорност и покренуте су многе идеје за превазилажење политичке ситуације. Ниједан субјекат није за статус кво. Једна је идеја за реконструкцију, друга за избор нове владе. Имаћемо и састанак на којем ћемон вјерујем постићи договор. Сви смо за то да се ситуација ријеши - рекао је Јоковић.

Предсједник Праве Марко Милачић мисли другачије.

- Велики је јаз између представника парламентарне већине и иако бих волио да будем оптимистичан нема много искорака у односу на прошли састанак. Ми мислимо да ово није тренутак за потпуне резове и нову владу. Ако смо незадовољни са одређеним сегментима зашто се не унаприједе. Нема довољно воље за дијалогом. Ми смо мислили да састанку треба да присуствују и представници из владе - истакао је Милачић.

Састанку су присуствовали из Демократског фронта Небојша Медојевић, Андрија Мандић и Милан Кнежевић, из УРЕ Милош Конатар, Миодраг Лекић (ДЕМОС), Максим Вучинић (Радничка партија), Владимир Јоковић (СНП), Срђан Павићевић (Цивис), Алекса Бечић и Борис Богдановић (Демократе), Марко Милачић (Права Црна Гора) и Горан Даниловић (Уједињена Црна Гора).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 00:21