Са једне од ранијих сједница / - Скупштина
17/06/2021 u 16:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Булатовић: Кривокапић нема подршку 16 посланика ДФ-а, то је нова реалност

Говори се о амандману на Предлог закона о унутрашњим пословима, који је поднијела Влада Црне Горе

Посланик Демократског фронта предраг Булатовић саопштио је на сједници Одбора за политички систем да Здравко кривокапић нема више подршку 16 посланика Демократског фронта.

-Било какаве измјене које су дошле данас ми нећемо прихватити, не улазим у меритум било каквог приједлога данас. Ми нећемо да гласамо ни о чему што је дошло с потписом Здравка Кривокпаића што је дошло из Владе од синоћ. Ако неко мисли да није нова реалност, може да живи у заблуди, можда смо ми у заблуди, али Здравко Кривокапић од синоћ нема подршку 16 посланика ДФ-а, а то је велики број који фали до 41. Било каквим приједлозима данас долазимо у ситуацију да се изјашњавамо о нечему што је потписао Здравко Кривокапић јутрос, мислим да то не би ваљало да се деси, јер не би ваљало да не усвојимо овај закон данас. То је наш однос лично према њему и на то имамо право-казао је Булатовић на Одбору за политички систем гдје се расправљало о амандманима на Закон о унутрашњим пословима.

Предсједник Одбора Момо Копривица покушао је да "прогура" амандман као амандман Одбора а не Владе, како би текст Закона био садржајнији. 

За посланицу Божену Јелушић то је рјешење било прихватљиво, али су посланици ДФ-а тражили су паузу како би усагласили став Клуба, што су и добили.

Након паузе преформулисани амандман Одбор је усвојио и према пленуму ће ићи као приејдлог Одбора.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 10:27