/ фото: лазар ружић
08/04/2022 u 13:46 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Абазовић: Модел мањинске владе на столу, остало је да се сви изјасне

Све је на другима, имамо два или три неодулучна појединца, казао јуе Абазовић

Мандатар Дритан Абазовић је казао вјерује да ће Црна Гора добити мањинска Владу и да ће то бити европска Влада.

- Модел који сам понудио је на столу, он је завршен. Све је на другима, имамо два или три неодулучна појединца. Надам се да ће урадити оно што је добро за државу. Остало је да се сви изјасне. Бирамо између евроспке, антиевропске владе и избора- поурчио је Абазовић. 

Нагласио је да је врло оптимистичан.

- Мислим да је сад мандатар понудио солуцију која је мало више инклузивна. Ко то не препознаје, мислим да ће му бити тешко да објасни зашто жели да изабере нешто деструктивно за Црну Гору- навео је Абазовић.

Поручио је и да ће изнијети информације о куповини гласова које се десила 2017. године.

- Сјутра дајем исказ о наводној куповини гласова у Улцињу у својству грађанина. УРА је та која је јасно рекла ко купује гласове. Тужиоцу ће бити јако занимљиво, ако то не зна ја ћу му сјутра рећи о коме се ради, о особи која је безбједносно интересантна. Поменуо сам у твиту финансирање које се догађа са стране. И то треба да буде интересантно за тужилаштво. Имали су потребу да се обрачунају са мном лично, да би неко лијечио комплексе јер неће добити нешто што би волио да добије- рекао је он.

Поводом ослабађајуће пресуде Веселина Вељивућа казао је "шта рећи".

-  Тешко је коментарисати судску одлуку, да ли више вјерујемо својим очима.. Први сам објавио тај видео снимак, грађани нека погледају још једном снимак- навео је Абазовић.

Казао је да је важно да је донијета одлука за санкције које се односе на Русија.

- Срећан сам и задовоља. Атмосфера је у Влади била пријатна. Не бих коментарисао како је ко гласао. Санкције подразумијевају широки пакет, односе се и на појединце, то су и носиоци политичких функција и особе из бизниса, односи се на и на медије - истакао је он.

Он је, говорећи о увођењу санкција Русији, казао да је атмосфера у Влади била "јако пријатна и коректна", али да не би коментарисао како је ко гласао.

- Санкције подразумијевају широки пакет, односе се на појединце, има људи који су из сфере бизниса, односе се и на институције Русије, као и на медије- казао је Абазовић.

Упитан када ће дати исказ поводом наводне куповине гласова у Улцињу, он је најавио да ће то учинити сјутра.

- Моја пуна подршка тужилаштву да се обрачуна са људима који су куповали гласове не само у овом, него и у претходним изборним циклусима- казао је Абазовић.

Како је рекао, прошло је вријеме кад су ствари у Црној Гори због политичког монопола биле скривене.

- Што се тиче УРА-е, немамо никакву дилему, шта год хоће да истраже, нека истраже- додао је Абазовић.

На питање о случају Меденица, Абазовић је казао да је СДТ једини орган који врши истраге везане за организовани криминал.

- Еуропол је много помогао безбједносни сектор. Безбједносни сектор је за годину направио чудо- додао је Абазовић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 03:31