/ NEBOJšA MEDOJEVIć
14/10/2022 u 12:12 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Medojević: Abazović i URA uzimaju novac od šverca cigareta

Predsjednik "Pokreta za promjene" , Nebojša Medojević, rekao je da šverc cigareta organizuje Vlada Crne Gore

Predsjednik "Pokreta za promjene" , Nebojša Medojević, rekao je da šverc cigareta organizuje Vlada Crne Gore.

- Odobri vlast, osnuje se kompanija, u toj kompaniji obavezno radi agent državnih bezbjednosti koji prati tokove i neki od tajkuna blizak vlasti. Projekat šverca cigareta je sprovodila vlada, ranije DPS, a ključni novac su dobijala braća Đukanović, a novac od šverca su dobijali agenti ANB-a i ljudi koji su osnivali firme koje se time bave. Kada je pao DPS, šverc je bio stao. Nakon tri mjeseca nije bilo šverca i odjednom kreće intenzivni šverc preko barske luke. Za to treba odobrenje premjera, koordinatora službi bezbjednosti, ministarstva finansija i direktora policije... Vidjeli ste kakva je bruka bila kad je Rade Milošević izgubio jedan od dva kamiona. Vidjeli ste komunikaciju Miloša Medenice koji je naveo kako je izvukao kamion cigareta - kazao je Medojević.

Kako je istakao, prati lopove i na meti su mu šverceri i "Milojko Spajić koji učestvuje u šverc".

- Ministar Aleksandar Damjanović zna da šverc nastaje kad se roba izveze iz Luke Bar i imaju pečat tranzita i carine. Onn je popisivao cigarete i pravi informacije za državne organe- pojasnio je Medojević.

Lider PZP-a je naveo, pored ostalog, da su partije koje su činile vlast švercovale cigarete- "Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović (URA, Demohrišćanska strana i Evropa sad)".

- ANB je povezan sa švercom. Šverc cigareta će stati kada Crna Gora dobije premijera koji ne uzima novac od šverca. URA, njen predsjednik nastavljaju da švercuju, a moji podacin iz ANB-a su da oni dobijaju po 150.000 eura po kamionu- poručio je Medojević.

Kazao je da nakon smjene DPS-a nije se ništa promjenilo.

- Politički sistem je blokira, porizvodi unutrašnje sukobe i može dovesti do destabilizacije unutar Crne Gore. Zabrinut sam i kao iskreni patriota i Crnogorac tražio sam da se napravi jedan politički dijalog kako da organizujemo izbore i kada, kako da napravimo neku tehničku vladu. DF je spriječen da uđe u vlast zbog nekih bivših švercera, ali i novih, jer znaju da bi sa švercom bilo završeno - rekao je on.

Medojević je naglasio da borba protiv šverca cigareta, kako kaže, kako radi Dritan Abazović, "on zaplijeni, ukrade cigarete od jednih vlasnika i švercuje sa tajkunima i uzima novi profit".

- Vidimo sada da je tačno da Dritan Abazović i njegov partija stoje iza šverca. Lako bi se uvidom u promjenu životnog stila porodice Abazovića, Krivokapiča i Spajića došlo do osnovane sumnje - smatra Medojević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 01:04