Фото: Скриншот / - Фото: Скриншот
09/12/2021 u 14:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(УЖИВО) Коњевић: То што је агробуџет усвојен у јулу није крива моја баба

Иницијативу за разријешење предсједника и члана Савјета Агенције за заштиту личних података и слободан приступ информацијама Сретена Радоњића и Бојана Обреновића, поднио је Демократски фронт

У Скипштини Црне Горе почела је расправа о разријешењу предсједника и члана Савјета Агенције за заштиту личних података и слободан приступ информацијама Сретена Радоњића и Бојана Обреновића.

Подносилац иницијативе за интерпелацију посланик СДП-а Рашко Коњевић казао је да је министарство пољопривреде по резултатима рада, једно од најгорих у Влади.

- Нисмо добили ниједан стратешки документ, већ само доста обећања и критика. Немати аграрни буџет онда кад му је вријеме, је негативан резултат сам по себи- казао је он.

-Све што сте рекли не стоји. Буџет је био половином године и успјели смо да реализујмо све обавезе. Нико пољопривреднике није више слушао него ја. Ја сам поносан на свој тим шта смо урадили и шта смо успјели да постигнемо. Подигли смо све у пољопривреди у години каква је била ова и грађанима помогли више него иједна претходна Влада. Ми водимо аграрну политику, а не страначку-реаговао је министар Стијовић.

Коњевић је навео да "то што је агробуџет усвојен у јулу мјесецу није крива моја баба него Влада".

Посланик Демократске Црне Горе Владимир Мартиновић казао је да ће сваки министар који ради у корист грађана и по закону имати подршку те партије.

Посланик ДПС-а Петар Ивановић истакао је да Стијовић није предложио ниједан закон Скупштини и да министар  о активностима говори искључиво у футуру.

Иницијативу за разрјешење Радоњића и Обреновића поднијели су посланици Демократског фронта.

Јован Вучуровић, посланик ДФ-а каже да се и сада годину дана након формирања Владе посланици баве кадровима који су из Демократске партије социјалиста.

Он је истакао да је Радоњић био прогонитељ ДФ-а. Посланица ДПС-а Марта Шћепановић тврди да иницијатива за смјену није у складу са прописима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 08:29