/ фото: Иван Петровић
30/08/2021 u 15:14 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Абазовић: Ово је земља великих могућности, живјела Црна Гора!

Црна Гора није ушла у промјене својих државних симбола, сачувала је све оно што је градила годинама, поручио је он

Потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазови обратио се грађанима путем видео поруке поводом године дана од побједе од када је, како је навео, "Црна Гора први пут на миран и демократски начин промјенила власт".

- Те ноћи смо обећали да мафија више неће владати Црном Гором и те ноћи смо обећали, да ако буде зависило од нас, да ће се заштити и сви њени национални интереси. Данас са поносом констатујем да је нападнута свака мафија у Црној Гори, а резултат од прије неколико дана кад смо заплијенили тону и 400 килограма кокаина, што је највећа заплijена у историју Балкана, потврђује да смо заиста кренули путем својих обећања- истакао је Абазовић.

Када је ријеч о националним интересима, како је казао, све што су обећали испуњено је.

- Црна Гора није ушла у промјене својих државних симбола, није ушла у промјене свог спољнополитичког курса. Сачувала је све оно што је градила годинама и створила добру перспективу да даљи реформски пут траје још боље и динамичније. Прошло је свега годину дана, пред нама су велики изазови, али ту смо да заједно испунимо и остала обећања. Да вратимо вјеру у институције система, да направимо бољу дистрибуцију правде, да повећамо животни стандард - поручио је Абазовић.

Додао је да је циљ и да коначно сви заједно будемо поносни на резултате туризма, инфрастурктуре и у свим секторима који утичу на бољи живот грађана.

- Дајте да коначно фокус са негативних тема окренемо ка позитивним. Ово је земља великих могућности који ми морамо да искористимо. Живјела грађанска, европска и еколошка Црна Гора!- поручио је Абазовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:17