Михаило Анђушић (Фото: ДПС)
08/08/2021 u 11:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Анђушић: Лошим потезима Влада сектор пољопривреде срозала на најнижи ниво

Лошим потезима, без правог плана и програма, са Агробуџетом усвојеним практично на крају сезоне, Влада и Министарство пољопривреде су готово уништили све наслијеђено

 Влада немасљед фрапантне неодговорности Владе и закашњелог усвајања Агробуџета, хиљаде пољопривредника широм Црне Горе доведено је на руб егзистенције и извршна власт нема капацитета да санира катастрофално стање у том сектору, оцијенио је члан Извршног одбора Демократске партије социјалиста (ДПС) Михаило Анђушић.

-Црногорски пољопривредници, кроз различите фазе развоја, суочавали су се са многим изазовима, али никада нијесу били понижени и препуштени самима себи, као што је то случај у посљедњих, нешто мање од годину дана- рекао је члан Извршног одбора Демократске партије социјалиста Михаило Анђушић.

Он је истакао да изостанком уобичајених мјера подршке у виду субвенција и премија, готово ниједан сектор пољопривреде није био у прилици да на ваљан начин или уопште планира своју сјетву, производни или неки други процес приврјеђивања.

-Лошим потезима, без правог плана и програма, са Агробуџетом усвојеним практично на крају сезоне, Влада и Министарство пољопривреде су готово уништили све наслијеђено и сектор пољопривреде срозали на најнижи ниво- саопштио је Анђушић.

Такође, констатовао је да одсуство било какве стратегије и знања, условило је то да ресорно министарство лута по свим питањима и након усвојеног Агробуџета, те стога, како је истакао пољопривредни произвођачи сами су препуштени борби на тржишту у једном деликатном моменту, гдје цијене средстава за рад, сточне хране и опреме вртоглаво расту.

Анђушић је мишљења да праву слику дезорјентисане политике и поражавајућег односа Владе према пољопривредницима са једне стране и одговорног односа и агилности са друге стране, представља потез пакета помоћи пољопривредницима од стране Главног града са око 145.000 еура. Према његовим ријечима на тај начин директно је потпомогнут велики број сточара и дијелом је ублажена катастрофална ситуација у којој су се они налазили.

-За регулисање овако катастрофалног стања у сектору пољопривреде биће потребни велики напори и знање у наредном периоду, а такве капацитете оваква Влада евидентно не посједује-закључио је Михаило Анђушић. знања да ријеши катастрофално стање у пољопривреди

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 10:11