/ Борис Богдановић
25/04/2022 u 17:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Богдановић: Понашате се као да је ЦГ ваша политичка играоница, грађани вам неће опростити

Народе, видимо се сјутра у 19 часова, у Херцег Новом на великом народном протесту против издајничке и непризнате ДПС Владе, нагласио је Богдановић

Посланик Борис Богдановић казао је, у име клуба посланика Демократа, да "у прошла три мјесеца од почетка ваше издаје воље бирача".

- Три мјесеца се понашате као да је Црна Гора ваша политичка играоница, а грађани Црне Горе пијуни на табли мафијашких интереса. И, што сте након три мјесеца успјели да смислите? Генијалну ствар – да још једанпут преварите народ и нелегално сазовете сједницу Скупштине Црне Горе. Ови ваши подухвати достојни су стрипа или цртаног филма. Међутим, ништа није смијешно када своја недјела радите злоупотребом државних институција. Црна Гора није цртани филм и цијену ваших поступака кад тад ћете морати платити народу- поручио је Богдановић.

Како је наверо, с тим у вези Клуб посланика Демократа на данашњој сједници једногласно је утврдио сљедеће закључке:

"Прво, Демократе неће присутвовати завјереничком скупу групе пучиста који су вршењем кривичног дјела узурпирали надлежности предсједника Скупштине, већ ћемо их оставити да сами изведу завршни чин тромјесечне пијачно-издајничке лакрдије. Друго, поднијећемо кривичне пријаве против 46 посланика и потпредсједника Ибрахимовића због извршења тешких кривичних дјела, али и утужити акте који из ових дјела произађу. Треће, имајући у виду медијски мрак којем смо изложени, у наредном периоду ћемо пленарну салу и сједнице радних тијела користити као пресс позиције на којима ћемо саопштавати своје ставове и са којих ћемо у директном преносу, пред народом и са народом, борити против антинародне, пучистичке и реваншистичке власти. Четврто, Владу коју будете изгласали, слободно зовите 43. Владом Црне Горе у свом цртаном филму. У правом животу, та Влада биће нелегална, нелегитимна и узурпаторска, и тако ћемо се према њој и односити. Нјене предлоге сматраћемо нелегалним и нелегитимним".

Како је поручио, "што се тиче одлука, све што на тој сједници урадите, нелегално је".

- Што се тиче владавине права, све што на тој сједници урадите, нелегитимно је. Што се тиче Демократске Црне Горе, све што на тој сједници урадите, смијешно је и ништавно је. Што се тиче грађана Црне Горе, све што на тој сједници урадите, то је пљување њима и њиховој вољи у лице. И они ће знати како да на то одговоре. Што се тиче организатора пуча, желимо им лијеп провод у Сплендиду у наредном периоду. Уживајте док траје, а ми вам гарантујемо да ће вам политички пресјести ваши коктели издаје, преваре и завјереништва- истакао је Богдановић.

Грађане Црне Горе позива да устану против будуће непризнате „Владе“ и придруже се у инситуционалној и ванинституционалној борби за ванредне парламентарне изборе.

- Као што сви знају, ми смо спремни и за Суд, и за улицу, и за Скупштину. Једино за шта нисмо спремни је да будемо као ви – издајници и пучисти. И само у тој борби можете да нас побиједите. А, ми вам гарантујемо – издајничка „Влада“ уз протест народа неће трајати ни пар мјесеци. Сваког мјесеца смо побјеђивали пучисте на изборима. Не у салонским и кафанским подметачинама, него на изборима. Једином демократском, европском мјерилу политичког квалитета. Од сада ћемо вас побјеђивати сваке недјеље, на свим улицама и трговима, а затим и на свим изборима који нам слиједе, укључујући и ванредне парламентарне изборе за које ћемо се изборити. Народе, видимо се сјутра у 19 часова, у Херцег Новом на великом народном протесту против издајничке и непризнате ДПС Владе- нагласио је Богдановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 10:05