/ Здравко Кривокапић
17/05/2021 u 12:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Влада неспособна да води озбиљну политику"

Премијер и његова влада су неспособни да воде иоле озбиљну унутрашњу и спољну политику, сопштили су из Грађанске иницијативе 21. мај

Актуелна Влада и премијер Здравко Кривокапић неспособни су да воде озбиљну унутрашњу и спољну политику, оцијенили су из Грађанске иницијативе 21. мај. Из те организације су казали да се ускоро навршава шестомјесечно тумарање октроисане власти. Како су навели, досадашње искуство неупитно потврђује низ суморних обиљежја политичке већине.

- Премијер и његова влада су неспособни да воде иоле озбиљну унутрашњу и спољну политику, при чему је посебно мучно гледати сервилност извршне власти према званичном Београду- каже се у саопштењу.

Наводи се да је, колико се год Кривокапић и његови министри трудили да се додворе “угроженом српству”, чињеница да предсједник Србије Александар Вучић и његови планери дубоко презиру нову црногорску власт.

Из ГИ 21. мај су казали да се раскошна смушеност актуелне власти свакодневно огледа и у кадровским намјештењима и дезоријентисаним јавним политикама.

- Тамо гдје су најбољи, не добацују даље од бивше власти кад је била најгора, док тамо гдје су најгори, по мјери су “слободарског” режима од прије 80 година који је својевремено Црну Гору свео на географски појам- наводи се у саопштењу те организације.

Према њиховим ријечима, колико год се трудили да прикрију своја злоћудна и компромитујућа политичка увјерења, чињеница је да „имамо посла са влашћу која своје упориште тражи у најгорим страницама црногорске историје“.

- Ово је власт којом једнако доминира историјски сентимент према издајничком црногорском четништву, бјелашком служењу великосрпској окупацији и покорност према филетистичкој спрској цркви којој је прече да Црногорци нестану него ли да Исус поново васкрсне- закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:42