фото: Скриншот / - фото: Скриншот
29/10/2021 u 20:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Војо Лаковић именован за Кривокапићевог савјетника за безбједност

Влада Црне Горе је размотрила и прихватила наведени предлог предсједника Владе и, сагласно својим овлашћењима донијела Рјешење о именовању

За  савјетника предсједника Владе за безбједност именован је доктор политичких наука Војо Лаковић, објављено је из Владе.

Премијер Здравко Кривокапић је поднио Влади предлог да за савјетника за безбједност именује Лаковића.

У образложењу предлога је навео да је Лаковић дипломирао на Факултету безбједности, Универзитет у Скопљу и стекао звање дипломираног правника у области безбједности, да је на  Факултету политичких  наука Универзитета у  Београду стекао диплому Специјалисте за контратероризам и организовани криминал, а на истом факултету је докторирао и стекао диплому доктора политичких наука, па имајући у виду да је именовани у свом досадашњем радном ангажману исказао висок степен професионалности и стручности, оцјењује да ће послове савјетника предсједника Владе за безбједност успјешно обављати.

Влада Црне  Горе је размотрила и прихватила наведени предлог предсједника Владе  и, сагласно својим овлашћењима донијела Рјешење о именовању.

Подсјетимо, Лаковић је био један од кандидата за директора Управе полиције,

Он је каријеру почео 1981. године у Македонији, а онда је 1984. године прешао у Црну Гору гдје је неколико година био командир у Будви. Шеф у будванској полицији био је од 1987. до 1989. године, а потом до 1994. начелник у ЦБ Бар. Лаковић је након тога напустио полицију и годинама је радио у Управи царина као шеф службе за сузбијање кријумчарења и царинске истраге, а потом и као ревизор у Савезној управи царина, али и у царинском систему Србије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 04:00