Јован Вучуровић / - Јован Вучуровић
17/03/2022 u 10:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучуровић: Надамо се да ће Ибрахимовић одбити да поново буде марионета ДПС

Он је истакао да схватају емоције које БС и њен лидер имају према Ђукановићу и ДПС-у, али и Ибрахимовић треба да најзад разумије да нема повратка на старо

Порука предсједника Бошњачке странке може да значи да је Ервин Ибрахимовић опет намирисао власт, па је спреман на све- да погази устав и учествује у нечему што би могло довести до дестабилизације Црне Горе. Надамо се да је, ипак, колико толико,  одговоран да неће пристати да поново буде марионета ДПС, који покушава да га наговори да нелегално и неуставно предсједава скупштином, поручио је посланик Демократског фронта Јован Вучуровић.

 - Избори 30. августа су показали вољу грађана и било би политички неразумно да лидер БС, неким исхитреним  потезом, руши ту вољу и тиме покаже непријатељство према људима који су се тридесет година борили за слободну ЦГ и против тортуре и дискриминације. Ако већ Ибрахимовић  "тражи начин и механизам да посланицима омогући да у складу са Уставом врше своју функцију" и ако је у томе искрен, а не навођен интересима ДПС, онда је пут јасан - договор парламентарне већине и странака националних мањина, а након тога формирање техничке владе која би организовала ванредне парламентарне изборе - навео је он.

Вучуровић је истакао да схватају  емоције које БС и њен лидер имају према Ђукановићу и ДПС-у, али и Ибрахимовић треба да најзад разумије да нема повратка на старо, када је српски народ био дискриминисан, када су људи хапшени и малтретирани због другачијег мишљења, када је СПЦ прогањана, а све уз подршку БС, треба да прихвати да је та политика бившег режима поражена у августу 2020. и да ће грађани казнити све оне који то политичко крило мафије покушају да врате на позиције одлучивања.

 - Претпостављамо да није намјера, а ни манир,  лидера БС да буде кључни актер евентуалног насилног одржавања скупштине, и да преузме одговорност за могућу ескалацију кризе. Страхиња Булајић брани устав ЦГ и изборну вољу грађана и то би требало да раде сви други посланици, а нарочито потпредсједници скупштине - додао је Вучуровић.

Надају се да лидер БС неће пристати да буде употребљен и злоупотребљен од стране ДПС и других присталица тзв. мањинске владе, чиме ће показати одговорност и политичку зрелост, и да је успио да се отргне из канџи политичко-криминалне организације ДПС.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 07:02