Јован Вучуровић / - Скупштина
17/02/2022 u 09:22 h
Jelena BulatovićJelena Bulatović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучуровић: Полициjа да не сприjечава акциjе ДФ-а коjима се брани демократиjа

Одлучили смо да, као наjjачи субjект парламентарне већине, преузмемо ствари у своjе руке, да сприjечимо да се ДПС у било коjем облику врати на позициjе одлучивања, поручио је Вучуровић

Jован Вучуровић, посланик Демократског фронта каже да таj политички савез планира протесте, под називом "Блокадом против издаjе". За Радио Црне Горе истиче да би блокирали излазе из великог броjа црногорских градова, и да како сада ствари стоjе на то неће дуго чекати.

- Као што jе jавности познато, ми већ мjесец дана покушавамо да успоставимо договор унутар парламентарне већине, како би се одбранила воља грађана од 30. августа. Наша идеjа jе била да преговорима и договорима та власт буде сачувана унутар парламентарне већине. Међутим поjавили су се нови проjекти и детаљи политичких прича о мањинскоj влади. Одлучили смо да, као наjjачи субjект парламентарне већине, преузмемо ствари у своjе руке, да сприjечимо да се ДПС у било коjем облику врати на позициjе одлучивања. За нас jе апсолутно неприхватљиво да се ДПС макар и кроз подршку мањинскоj влади враћа на власт. Зато jе ДФ одлучио да крене у акциjу блокаде саобраћаjница и ми смо већ активни у тоj акциjи, у наше канцелариjе широм Црне Горе долази велики броj људи коjи су спремни да учествуjу,” рекао jе Вучуровић.

Упитан када би и како та блокада могла да буде организована, Вучуровић каже да ће ускоро прецизирати и датум. На питање какву реакциjу полициjе очекуjу, каже да се нада да им неће пасти на памет да гуше демократиjу.

- Полициjа нека ради своj посао, ми ћемо радити своj. Сjетимо се Цетиња и тадашњих догађаjа коjи нити су приjављивани нити су законски иако jе неке од тих догађаjа предводио и лидер ДПС-а. Идеjа jе да сачувамо демократиjу у Црноj Гори па се надамо да полициjи неће пасти напамет да стане у одбрану неких недемократских тековина - закључио jе Вучуровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 07:20