/ Вучуровић Фото: Иван Петровић Ипе
20/03/2022 u 20:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучуровић: СНП и УРА да се пресаберу, рјешење наћи унутар парламентарне већине

По оцјени Вучуровића, Демократски фронт је упозоравао многе на политичкој сцени да не повлаче потезе који би укључивали ДПС

Посланик Демократског фронта и функционер Нове српске демократије Јован-Јоле Вучуровић казао је за Портал RTCG да је посљедња изјава портпарола ДПС-а Милоша Николића понижење које треба да пресабере Грађански покрет УРА и СНП, како би тражили договор унутар парламентарне већине.

Вучуровић је прокоментарисао одговор Николића на ставове функционера ГП УРА Луке Ракчевића, када је портарол ДПС-а навео да "УРА треба да се помири са тим да им је једина нада да актуелни мандатар постане премијер управо то да се Демократска партија социјалиста врати на власт". 

По оцјени Вучуровића, Демократски фронт је упозоравао многе на политичкој сцени да не повлаче потезе који би укључивали ДПС јер ће такво пактирање значити нестанак тих партија са политичке сцене.

-Очигледно је сада да су се наше тврдње испоставиле тачним јер било каква активност, сарадња или загрљај са политичко-криминалном организацијом звана Демократска партија социјалиста може само да значи политичко нестајање оних који су прихватили такав аранжман- навео је Вучуровић за Портал РТЦГ.

Он је казао да ако погледамо мало даље у прошлост, видјећемо Народну странку и Позитивну Црну Гору који су  издали своје бираче и отишли у коалицију са ДПС-ом. Како је рекао, ни Народна странка ни Позитивна Црна Гора данас не постоје.

-Ту поуку очигледно нису извукле УРА и Социјалистичка народна партија и очигледно је да и њих чека иста судбина. То су и заслужили јер смо упорно понављали и упозоравали их да не иду тим путем и да је императив рјешење тражити унутар парламентарне већине-оцијенио је Вучуровић. 

Како је поручио, да су УРА и СНП прихватили упозорења ДФ-а да не иду путем пактирања са ДПС-ом, већ да траже рјешење унутар парламентарне већине, данас не би доживљавали оваква понижења која им приређују Мило Ђукановић и његов портпарол.

ДФ је, како је рекао, недавно указао да УРА и СНП још имају шансу да се врате тамо гдје припадају, посебно СНП који је био дио коалиције "За будућност Црне Горе".

-Након оваквих изјава портпарола ДПС-а постоји прилика да се СНП И УРА политички пресаберу и да покушамо да нађемо рјешење унутар парламентарне већине како би кренули у формирање нове владе, била она техничка или концентрациона, која би организовала ванредне парламентарне изборе. Дакле, то је једини пут. Ако СНП и УРА и даље истрајавају на формирању владе са Ђукановићем и са његовом криминалном организацијом онда је јасан крај њиховог политичког пута- поручио је Вучуровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 07:36