Ivan Vujović / - SDP
06/07/2024 u 14:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vujović čestitao pobjedu Laburističkoj partiji

Predsjednik SDP-a Ivan Vujović je, povodom ubjedljive pobjede Laburističke partije na parlamentarnim izborima u Velikoj Britaniji, uputio telegram čestitke njenom predsjedniku i budućem premijeru ove zemlje Kiru Starmeru.

U čestitki Vujovića se navodi da su britanski laburisti ostvarili jednu od najubjedljivijih pobjeda na parlamentarnim izborima, čime se potvrđuje ispravnost politike britanskih laburista na čelu sa predsjednikom Starmerom.

- Ipak, velike partije i ideje se ne oslanjaju samo na izborne rezultate, one se uvijek bore za prave vrijednosti – i u lakšim i težim vremenima, i kada su u vlasti i kada su u opoziciji. To je ono u čemu su laburisti bolji od ostalih. Velike partije i lideri nakon velikih izbornih uspjeha pokazuju svoj pravi kvalitet, vrijednim i istrajnim zalaganjem za interes svoje zemlje i ideja koje slijede.

Samo složno, posvećenim radom i udruženi možemo rješavati izazove koje su pred nama, posebno u globalno turbulentnim vremenima kakvo je ovo naše, što smo prepoznali i mi u Crnoj Gori kroz formiranje širokog nadtranačkog Evropskog saveza - naveo je Vujović.

Britanski laburisti odnijeli najubedljiviju izbornu pobjedu u poslednje 192 godine

On je u telegramu istakao da je uvjeren da „znate da velika moć nosi i još veću odgovornost i da je Vaš uspjeh velika inspiracija za sve partnerske partije, primite još jednom, u moje i u ime Socijaldemokratske partije, srdačne čestitke povodom sjajnog  izbornog rezultata”. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. oktobar 2024 21:53