Иван Вујовић / - IGOR SLJIVANCANIN
25/01/2022 u 10:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вујовић: Отворена питања се рјешавају у институцијама, а не на улици

Највећу одговорност за садржај протеста и исказане поруке на њима имају политички представници и функционери који их подржавају и учествују на њима

Острашћени премијер и његови експерти, заједно са њиховим клерикалним налогодавцима, морају знати да безакоње и прогон који тренутно чине, у покушају да задрже узурпирану власт, подлијеже и кривично-правној одговорности, каже Иван Вујовић, генерални секретар СДП-а.

- Етичка и политичка димензија је једна ствар и вјерујем да су грађани, независно од политичког опредјељења, ових дана постали свјесни да су експерти-узурпатори спремни на све због фотеља, али је овдје важно да им се скрене пажња да неће моћи побјећи од одговорности уколико наставе са покушајима изазивања хаоса у земљи - каже Вујовић.

Наводи да је ангажман разних смутљиваца са стране који су доведени да муте воду и хушкају грађане једне на друге посебна тема која експерте-узурпаторе ставља у још тежу позицију свођења рачуна, када веома брзо буду морали напустити приватизоване функције.

- Сви они други који ових дана такође острашћено воде хајку и охрабрују огољени примитивизам и фашизам, најбоље исказан ријечима и наступом Весне Братић, требало би да знају да их то води у опасни екстремизам чиме себе сврставају у ред црногорских Шешеља. Највећу одговорност за садржај протеста и исказане поруке на њима имају политички представници и функционери који их подржавају и учествују на њима - наводи се у саопштењу.

Вујовић истиче да су јасне поруке међународне заједнице да се отворена питања рјешавају у институцијама а не на улици су управо адресиране тим субјектима.

- Протести као дио демократског исказа су једна ствар, али када се они желе претворити у позив на анархију и подривање уставног поретка, уз пласирање фашистичких порука и креирање амбијента прогона људи, онда је јасно да то добија потпуно другу конотацију.

Маске експертима-клеронационалистима су коначно пале, они ће од 4. фебруара бити дио ружне полтичке прошлости, а на свим легитимним политичким субјектима је да у институцијама, на уставан, демократски и парламентаран начин рјешавају политичке спорове - наводи Вујовић у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 00:09