Иван Вујовић / - IGOR SLJIVANCANIN
01/06/2022 u 19:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вујовић: СПЦ се препознала у ријечима Коњевића, нико их није поменуо

Он је реаговао, након што је из Митрополије саопштено да је потребно санкционисати Коњевићево опањкивање вјерских заједница

Препознала се СПЦ у риjечима предсjедника СДП Рашка Коњевића иако их нико ниjе поменуо, поручио је генерални секретар СДП-а Иван Вујовић.

 - Али их jе ЕУ Парламент у Резолуциjи о страном уплитању из марта оптужио да су средство руске пропаганде коjим се "сиjу подjеле,промовишу предрасуде и анти ЕУ агенда". Очекуjем демарш СПЦ према Бриселу. Или се неће бавити западним партнерима коjе некад са високе адресе назваше 4. Раjхом као и недавно ЦГ малом Украjином. Нек одговоре ЕУ,СДП их ниjе помињао - нагласио је Вујовић.

Он је реаговао, након што је из Митрополије саопштено да је потребно санкционисати Коњевићево опањкивање вјерских заједница.

МЦП је реаговала поводом изјаве министра Рашка Коњевића који је на састанку са специјалним изаслаником премијера Уједињеног Краљевства за Западни Балкан сер Стјуартом Пичом, указао на то да "Црна Гора годинама трпи утицај треће стране, те да је у блиској прошлости било тешко објаснити међународним партнерима дистинкцију између обавјештајне и религиозне стране једне вјерске заједнице, као продужене руке малигног политичког утицаја трећих страна". 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 01:31