Никола Вукићевић / - Љуцовић
30/03/2022 u 14:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вукићевић: Како је контрадикторни Бојовић правдао масовно ухљебљавање ДФ кадрова

Према његовим ријечима, након доласка нове власти на државном нивоу, ДФ којег Бојовић представља, запосјео је фотеље у државној управи, јавним предузећима и установама

Пласирањем бескрупулозних неистина и обмањивањем јавности, одборник и посланик ДНП-а Драган Бојовић очајнички покушава придобити пажњу суграђана уочи приближавања почетка кампање за локалне изборе у Даниловграду, поручио је шеф Клуба одборника ДПС-ЛП Никола Вукићевић.

 - С обзиром на његову функцију, тврдње које износи о наводном партијском запошљавању ДПС-а у Даниловграду, и поред тога што немају упориште у истини, господин Бојовић исказује парадоксалну контрадикторност. Напомињемо да и данас у нашој локалној управи и предузећима раде људи разних политичких профилација, чак су неки били кандидати за одборнике на претходним локалним изборима на опозиционим листама, што грађани одлично знају - навео је Вукићевић.

Према његовим ријечима, након доласка нове власти на државном нивоу, ДФ којег Бојовић представља, запосјео је фотеље у државној управи, јавним предузећима и установама.

 - О компетентности ДФ и њихових кадрова приликом вођења важних државних предузећа и компанија које су преузели нећемо трошити ријечи, јер је свима видљиво да су те перспективне компаније и предузећа своје прошлогодишње пословање углавном завршавали на свима нама добро познат начин. Она су им послужила за удомљавање “пробраних” страначких кадрова и активиста, али прије свега чланова уже и шире породице, рођака, кумова, пријатеља и познаника. Управо је Драган Бојовић, правдао ову њихову праксу ухљебљавања ријечима: "Демократска промјена власти подразумијева промјену руководећих кадрова у свим областима и то је једноставно тако, то је и исто тако дио једне нормалне демократске процедуре и ту нема ништа страшно" - поручио је одборник ДПС_а.

Везано за тврдње господина Бојовића, да Даниловград свих ових година стагнира, Вукићевић скреће пажњу да се у Даниловграду плански и у континуитету отварају нови погони и компаније у разним областима, као што су у посљедњем периоду Воли, МАН, Асторија, Техноцолор, Османагић, Ивецо, Хотел Зета, итд, што, додаје он, са собом доноси отварање нових радних мјеста.

 - Скренућемо пажњу да је општина Даниловград по стопи незапослености испод стопе незапослености на државном нивоу. Сам господин Бојовић је тачно навео “да се Даниловград све више насељава и шири”, па се поставља питање како је то могуће, ако је то град “у ком су све фабрике уништене” и у којем “нема реалних радних мјеста”? Напомињемо да су скоро сви привредни капацитети фабрика које су пословале прије деведесетих година прошлог вијека на територији наше општине, данас стављене у погон, сходно потребама пословног интересовања савременог тренутка - закључио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 05:08