Савјет младих ДПС-а Даниловград положио вијенац на Лазинама / - ДПС Даниловград
23/07/2021 u 18:32 h
Дан порталДан портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Савjет младих ДПС Даниловград положиo виjенац на Лазинама

Представница Савjета младих ДПС-а Мариjа Поповић казала jе да данас на Лазинама подсjећаjу да jе историjа учитељица живота и да млади мораjу бити носиоци славне прошлости и градитељи сигурне будућности

У част обиљежаваwа 77 година од смрти младих слободара коjи су стриjеqани у jутро 23. jула 1944. године на Лазинама, Савjет младих Демократске партиjе социjалиста Даниловград, предвођен предсjедницом Соњом Милатовић, предсjедницом Општине Даниловград Зорицом Ковачевић, представницима УБНОР-а и СУБНОР-а, Воjске Црне Горе, члановима породица страдалих, положио jе виjенац на споменик жртвама.

Предсjедница Савjета младих Соња Милатовић, казала jе да су одали почаст онима коjи су се жртвовали да бисмо ми данас живjели у антифашистичкоj и слободарскоj земљи.

– Овдjе смо како бисмо се поклонили сjенима оних коjи су своjе животе дали његуjући систем вриjедности коjи jе нама у аманет остављен. Овдjе смо како бисмо исказали своjе поштовање и дивљење према онима коjи су вjечним сном заспали са идеjом о слободи на уснама, у мислима и срцу онда кад су страдали – рекла jе Милатовић.

Милатовић је поручила да jе антифашизам светионик чиjа свjетлост не трне на путу на коjем дjелуjу, а грађанска и европска Црна Гора jе обавеза због неког бољег сjутра и неког бољег данас генерациjа коjе тек стасаваjу.

Представница Савjета младих ДПС-а Мариjа Поповић казала jе да данас на Лазинама подсjећаjу да jе историjа учитељица живота и да млади мораjу бити носиоци славне прошлости и градитељи сигурне будућности.

– Као потомкиња антифашистичке породице, коjа jе 1943. године поклонила двиjе жртве у борби живот за живот, задоjена сам антифашистичким и слободарским идеjама. Свjесна сам чињенице да се овакво зло никад, нигдjе и никоме не смиjе поновити – истакла jе Поповић.

Поручила jе да црногорска младост мора његовати просвjетитељски однос према антифашизму, према идеjи слободарства како бисмо градили прогресивну Црну Гору, Црну Гору свих нас.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:29