Dejan Vukšić / - DAN
29/06/2024 u 16:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Vukšić: Spajić da odgovori da li je svjesno investirao u obmanjući projekat Do Kvona

Savjetnika predsjednika Crne Gore za bezbjednost i odbranu Dejan Vukšić kazao je da očekuje da će premijer Milojko Spajić na predstojećem kontrolnom saslušanju odgovoriti na pitanje da li je svjesno investirao u "obmanjući projekat Do Kvonove kompanije koja se bavila piramidalnom prevarom", ili se prilikom investiranja navodno nije dovoljno razumio u finansijske tokove.

Vukšić je kazao i da je premijer prekršio zakon jer nije prijavio "određenu kriptoimovinu koju je nesporno imao u vrijeme kada ju je trebao prijaviti".

- Pored nesporne činjenice da predsjednik Vlade Milojko Spajić grubo i svjesno prekršio zakon, očekujemo da će na predstojećem kontrolnom saslušanju, pored drugih pitanja, biti i ono suštinsko – da li je g-din Spajić svjesno investirao u obmanjući projekat Do Kvonove kompanije koja se bavila piramidalnom prevarom, ili se prilikom investiranja navodno nije dovoljno razumio u finansijske tokove - napisao je Vukšić u saopštenju.

Prema njegovim riječima, bez obzira na odgovor premijera, njegova odgovornost u oba ova slučaja bila bi ista.

- Nepostojanje legitimiteta za vođenje Vlade. Samo se nadamo (za promjenu) da ćemo jednom čuti istinu - istakao je Vukšić.

URA: Podaci američkih institucija dokazali bliskost Spajića sa Do Kvonom

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. jun 2024 16:01