Симовић / Фото: Дан
19/10/2021 u 06:41 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

За четири мјесеца ДПС власт у Никшићу потрошила 919.000 еура

За извршење буџета до 10. маја одговоран је дотадашњи предсједник Општине Милутин Симовић, казао је Зоран Шошкић

За првих шест мјесеци ове године Општина Никшић, са пренесеним средствима из претходне, остварила је укупне приходе у износу од 11,6 милиона еура.

Без пренесених средстава укупни примици били су 6,9 милиона, а издаци више од десет милиона еура.

Како је на јучерашњој сједници локалног парламента казао вршилац дужности секретара Секретаријата за финансије, развој и предузетништо Зоран Шошкић, на рачунима банака 30. јуна било је 1.599.000 еура.

Како је ове године дошло до промјене власти у Никшићу, истакао је он, за извршење буџета до 10. маја одговоран је дотадашњи предсједник Општине Милутин Симовић, а од тог датума нови Марко Ковачевић, док је за намјенско трошење средстава до 21. јуна одговорна бивша секретарка Санија Фатић, а за преосталих девет дана он јер је тада ступио на дужност.

image

Шошкић

Фото: Дан

Шошкић је нагласио да је бивша власт ДПС-а и њихових коалиционих партнера енормно трошила новац грађана Никшића, а све у циљу своје предизборне кампање.

На дан ступања Ковачевића на функцију укупни примици су изосили 4,9 милиона, издаци 8,1 милион еура, а на рачунима банака је било око 1,5 милиона еура, док је тај износ 10. маја лани био 5,1 милион еура. Расходи за текуће одржавање за шест мјесеци били су 992.000 еура и већи су за 579.395 еура у односу на исти период лани.

– Само за прва четири мјесеца ове године преко програмских и ванпрограмских активности, значи неплански, потрошили су 919.474 еура или 549.000 више него у истом периоду прошле године. У марту, када су били избори, изведени су радови у вриједности од 111.000 еура, а истог мјесеца лани свега 2.000 еура. Није тешко закључити да је одлазећа власт та средства користила за своје предизборне активности, истакао је Шошкић и додао да је бивша власт углавном на јавну расвјету, успориваче брзине, вертикалну сигнализацију, те партиципацију за градску пијацу потрошила преко 300.000 еура, а у истом периоду лани свега 7.000 еура.

Иако су гласали за извјештај о остварењу буџета за прву половину године, одборници ДПС-а су сматрали да су њихови представници на локалном, али и државном нивоу, урадили доста.

Предсједник клуба Одборника ДПС-а Борис Муратовић замјерио је Шошкићу што је упоређивао садашње са подацима од прошле године када је почела пандемија.

– Све што је претходна локална власт радила, радила је у циљу бољег живота и бољег доприноса суграђанима, а не да би се побиједило или не на тим изборима / истакао је Муратовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 12:41