/ Foto: IVAN PETROVIC-IPE
28/01/2022 u 16:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Завршен састанак са дипломатама, Коњевић: Абазовић није разговарао са опозицијом о мањинској влади

Онда, како је казао, постоји неколико опција, а у СДП-у преферирају оно што је најчистије рјешење, а то су избори

У Црној Гори рјешење кризе треба да буде размотрено кроз најчистији модел, а то су избори, оцијенио је предсједник Социјалдемократске партије (СДП) Рашко Коњевић, јавља МИНА.

Он је новинарима, након састанка са амбасадорима, рекао да колико зна, Абазовић није водио разговоре са опозицијом о формирању мањинске владе.

-Рјешење ове кризе треба да буде размотрено кроз најчистији модел а то су избори. Уколико буде постојала политичка воља да се формира нека влада, која би имала транзиционих период, али то треба да се дешава након пада ове владе- рекао је Коњевић.

Онда, како је казао, постоји неколико опција, а у СДП-у преферирају оно што је најчистије рјешење, а то су избори.

Коњевић је истакао да ће гласати за смјену предсједника Скупштине Алексе Бечића.

На питање о иницијативи за смјену потпредсједника Владе Дритана Абазовића, он је навео да неће „учествовати у кварењу те игре између Абазовића и Кривокапића“.

Он је казао да су имали прилику да на састанку разговорају са партнерима из Европске уније, Сједињених Америчких Држава и Велике Британије и да су доста сложно упутили двије кључне поруке.

-То је да ми Црну Гору у наредним седмицама желимо да видимо кроз институционални дијалог и да се сва отворена питања рјешавају у институцијама кроз уставне, законске и пословничке процедуре- рекао је Коњевић.

Коњевић је додао да желе да Црна Гора сваки политички изазов ријеши тако што ће задржати и ојачати стабилност.

-Исказали смо као трећи став да очекујемо да ће, сад бих већ рекао стара парламентарна већина урадити оно што је урадио ДПС 30. август. Уколико изгуби већину у парламенту, а изгубили су је, препусти власт ономе ко буде имао већину, јер су то демократски стандарди- навео је Коњевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 04:57