/ Бојан Зековић
03/11/2021 u 12:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зековић: Бечић да закаже Скупштину око Братић и Стијовића

Министарка просвјете, културе, науке и спорта у досадашњем току мандата показала је јасну намјеру да образовни систем Црне Горе прилагоди једноностраним и искључиво национално-вјерским жељама, сматра он

Социјалдемократска партија позива предсједника Скупштине Алексу Бечића да сагласно Пословнику Скупштине Црне Горе, стави на дневни ред Интерпелације које је још у јулу мјесецу поднијела Социјалдемократска партија, сматра  Бојан Зековић потпредсједник СДП.

-Подсјећамо да је од 16. јула у процедури Интерпелација о раду Владе у области пољопривреде, а од 27. јула Интерпелација за претресање рада Владе у области просвјете. Пословник оставља рок Влади да се изјасни у року од 30 дана, а у чл. 200 ст. 2 предвиђа да се “ако Влада није поднијела извјештај интерпелација се ставља на дневни ред прве наредне сједнице Скупштине по истеку рока за достављање извјештаја Владе”. Иако су протекла више од три мјсеца од подношења интерпелација предсједник Скупштине још увијек није заказао сједницу на којој би разговарали о политици Владе у ове двије веома важне области, а стање је од подношења интерпелација додатно погоршано-наводи Зековић.

Додаје:"Подсјећамо да у области пољопривреде постоји велики проблем, јер је цијена прехрамбрених и других инпута порасла 30%-100%, пољопривредници су се десетинама пута обраћали министру, а он им са своје министарске висине одговарао “треба ли стоку да вам превежем”.

-Министарка просвјете, културе, науке и спорта у досадашњем току мандата показала је јасну намјеру да образовни систем Црне Горе прилагоди једноностраним и искључиво национално-вјерским жељама, које су у директној супротности са уставним одређењем грађанске мултиетничке и секуламе државе. На сцени је прогон и незаконито отпуштање иновјерних и оних који другачије мисле, док кроз кадровска рјешења Весне Братић за директоре добијамо екстремне националисте, подржаваоце осуђених ратних злочинаца, теоретичаре завјера, антиваксере и сличне који, због саме суштине образовног система не би смјели да њима руководе. У међевремену се ситуација у обје области додатно погоршала-сматра Зековић.

Додаје: "Због свега наведеног још једном позивамо предсједника Скупштине Бечића да не крши Пословник и закаже сједницу Скупштине на којој би разговарали о политици Владе у ове двије области, а Парламент оставривао своју Уставну функцију, како не би из ЕУ добијали оцјене како имамо сазив “без преседана”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 08:14