/ фото: контролаполице.ме
03/09/2021 u 19:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зековић: Министарка здравља наставља са шокантном неодговорношћу

Као да јој није стало до научених лекција и одговорнијег понашања прије него се изгуби још један живот, истакао је Зековић

Координатор и члан савјета Грађанске иницијативе “21. мај” и активиста за људска права Александар Саша Зековић саопштио је да због "неуспјеха Владе Црне Горе, од данас са нама више није 15 суграђана од 39 до 84 година старости".

- За наше прилике то је стравичан број умрлих! Жалосно је што погоршане политичке и безбједносне прилике не допуштају да ово буде главна тема. Док се суочавамо са новим таласом коронавируса, министарка здравља наставља са шокантном неодговорношћу. Као да јој није стало до научених лекција и одговорнијег понашања прије него се изгуби још један живот. Владини званичници, међу којима директор Дома здравља Подгорица и министрака здравља, понашају се као да су у Организационом одбору за свечани дочек- истакао је Зековић.

Како је навео, мнистарка здравља одбија да због заштите здравља грађана Црне Горе хитно захтијева да службеници Управе полиције у складу са својим овлашћењима предузму потребне активности како би се спријечио организовани долазак у Подгорицу грађана из осталих општина и региона.

- Прави је, можда и посљедњи, тренутак да Влада Црне Горе и министарка здравља престану бити експозитуре Српске православне цркве како би Полиција кроз превентивно и законито поступање санкционисала све оне који угрожавају јавно здравље и спрјечила масовно окупљање испред Храма у Подгорици.  Када полиција примијени превентивно и законито поступање 4. септембра у Подгорици, стичу се сви услови, као и кредибилитет, да истовјетно поступи и 5. септембра на Цетињу- поручио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 00:13