/ - Александра Вуковић
05/01/2022 u 21:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Женски клуб: Осуђујемо објаву Старе Гарде ЛСЦГ, тражимо извињење нашој посланици Вуковић

"Умјесто да се као озбиљна политичка партија боре против сексизма, Стара Гарда ЛСЦГ,на недопустив начин покушава да дискридитује посланицу Вуковић"

Копредједнице Женског клуба Скупштине ЦГ, Весна Павићевић и Бранка Бошњак, саопштиле су да медијска објава Старе Гарде ЛСГЦ која се односи на чланицу Женског клуба, посланицу Александру Вуковић је непримјерна и недопустива.

- Умјесто да се као озбиљна политичка партија боре против сексизма, сексистичких норми и понашања, сексистичког говора, Стара Гарда ЛСЦГ, на недопустив начин покушава да дискридитује посланицу Вуковић, велику боркињу за Црну Гору и све што је црногорско. У облику понижавајућих, примитивних квалификација, обојених сексистичким примесама, Стара Гарда ЛСЦГ мисли  умањити  достојанство посланице Вуковић, поткопати њено право говора и мишљења у демократском друштву, ограничити професионалне могућности, само зато што је жена и што је посланица- наводе у саопштењу.

Како истичу, умјесто као озбиљна политичка партија да подрже жене у јавном животу, да поштују родну равноправност, да чувају дигнитет сваке жене политичарке и интегритет жена уопште, својом објавом охрабрују све оне који говоре језиком мизогиније, сексизма и говором мржње на друштвеним мрежама и који за мету имају жене из јавног живота.

- Зато господо из Старе Гарде ЛСЦГ, треба да знате, да су Интернет, медији и  друштвене мреже средство за слободу изражавања и промоцију правих животних вриједности, а не оружје за нападе на посланице - жене боркиње за родну равноправност и права жена. Најоштије осуђујемо сексистичку објаву Старе Гарде ЛСЦГ и тражимо од њих извињење нашој посланици Александри Вуковић- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 14:01