nikola zirojević / SDCG
13/08/2024 u 15:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zirojević Ćoroviću: Funkcioneri BS-a ovih dana najbolje nasijedaju na fotelje koje im daruje četnički vojvoda

Razumijem žal kolege Jasmina Ćorovića za nekadašnjim predsjednicima SDP-a iz kojeg su Socijaldemokrate nastale, cijeneći da je to dio porodične baštine i drago mi je da kolega Ćorović to nije zaboravio, kazao je poslanik SDCG Nikola Zirojević.

- No, zaboravio je kolega Ćorović nešto drugo - svoje obećanje ljudima sa kojima je razgovarao da će, na GO partije, biti protiv odluke o ulasku BS u Spajićevu Vladu. Valjda mu je neko, u međuvremenu, objasnio da će, kad Ervin Ibrahimović i Damir Gutić postanu ministri on postati poslanik, pa je to presudilo. Istina je, kolega Ćoroviću, da je uzrok mog bavljenja Bošnjačkom strankom uspjeh vaše partije da za nekoliko ministarskih i direktorskih pozicija proda ideologiju na osnovu koje je osnovana i nepravedno baci ljagu na časni i pošteni bošnjački narod koji se deklarativno, lažno predstavlja da zastupa. Priznajem, kolega Ćoroviću, da ste izašli izvan okvira mog političkog razmišljanja i da danima pokušavam da shvatim šta vam bi da to uradite- naveo je on.

Ćorović: Zirojević opčinjen BS, ali nikako da shvati da Bošnjaci ne nasijedaju na populističke govore

Kako je dodao, misilio je da neke ljude poznaje, jednako emotivno kao i oni doživljavao njihove političke govore o deportacijama, Štrpcima, genocidu u Srebrenici…

- Da bi ti isti ljudi danas pjevali sprem’te se, sprem’te… Bošnjaci za ulazak u Vladu. Mislim naravno na predstavnike BS-a, ne na kompletan narod. Ne znam na šta funkcioneri BS-a ne nasijedaju, ali, što bi vaš slogan rekao, jasno je da ovih dana najbolje nasijedate na fotelje koje vam daruje četnički vojvoda. Za razliku od vas, Socijaldemokrate Bošnjake nikad nijesu i neće posmatrati kao rezervoar glasova. I tu je glavna razlika između nas i vas - mi okupljamo sve ljude, a ne samo Bošnjake, samo Crnogorce ili bilo koju drugu naciju. Radili smo i radićemo za dobrobit svakog građanina ove države, bez obzira na to da li se on zove Mehmed ili Stefan. A o tome koliko smo uradili za sredine u kojima dominantno žive Bošnjaci najbolje govore rezultati 41. Vlade čija smo članica bili. Uostalom, ako posjećujete sredine u kojima žive Bošnjaci, svratite do Plava i uporedite kako je izgledao prije dolaska Socijaldemokrata na vlast i kako izgleda danas. No, čuo sam da vašim ministrima posljednji put kad su bili tamo nije bilo baš prijatno, pa je pitanje kad ćete ponovo poći- istakao je Zirojević.

Na kraju, kako je poručio, "kolega Ćoroviću, politički i ljudski integritet se često ne mjeri brojem mandata, već sposobnošću da, i u najtežim trenucima ostanete čvrsto privrženi onim vrijednostima na kojima ste osnovani".

- Zato je meni najmanje važno da li će Socijaldemokrate imati 2, 5 ili 10 poslanika - važno mi je da sa interesima države i onih koji nas glasaju, za razliku od vas, ne trgujemo ni po koju cijenu. A što se toga koga Bošnjaci podržavaju tiče… bio sam skoro u Vašem Bijelom Polju. Iznenadili biste se. I iznenadićete se- rekao je Zirojević.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 03:59