Никола Зиројевић / - Никола Зиројевић
23/02/2022 u 11:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зиројевић: Немогуће је зауставити избор предсједника парламента и нове владе

Незамисливо је позивати се на изборну вољу грађана, а не допуштати њиховим легитимним представницима да доносе одлуке, каже портпарол СД

Позиви појединих политичких субјеката на блокаду парламента, само зато што се они више не налазе на његовом челу, незабиљежени су у демократској пракси, казао је портпарол СД Никола Зиројевић.

- Незамисливо је позивати се на изборну вољу грађана, а не допуштати њиховим легитимним представницима да доносе одлуке.

Процес избора предсједника парламента и евентуално нове европске владе немогуће је зауставити пријетњама и покушајима блокаде - написао је Зиројевић на Твитеру.

Посланици се, по Уставу, опредјељују и гласају по сопственом увјерењу.

- Стога апелујем на све да, без обзира што су незадовољни губитком функција, допусте већину посланика у парламенту да се, у складу са Уставом, изјасне о оним приједлозима који ће бити на дневном реду.

Ново вријеме захтијева другачији, одговорнији приступ политици, а СД кадровском и укупном реформом партије показује да га спремно дочекује. Вјерујем да ће то чинити и остали и да ћемо, ко год на којој страни био, имати конструктивну власт и конструктивну опозицију - каже портпарол СД.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 21:48