/ Данијел Живковић
10/01/2022 u 14:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Живковић: Кривокапић умислио да је цар, а не премијер Владе

Да циркус буде још већи Кривокапић без стида, признаје да није у стању да предложи министра правде, јер нема већину неопходну за именовање, навео је он

Посланик ДПС-а Данијел Живковић саопштио је да поновљења изјава Здравка Кривокапића, да ниједан од три министра којима је 29. децембра у Скупштини Црне Горе изгласана интерпелација неће бити смијењен, најсликовитији је примјер "беспризорне својеглавости, празне самобитности и бахате диктатуре особе која је умислила да представља једину и најважнију грану власти".

- Упркос јасном ставу већине црногорских посланика, и не само из редова опозиције, већ и из редова власти, да министри Стијовић и Радуловић и министарка Братић неваљано обављају своје дужности и да се оглушују о најбоље интересе државе на челу чијих министарстава сједе, овај дрзник, који још не задуго, покрива, тренутно, позицију премијера демонстрира свој измишљени ауторитет кроз тврдњу да три негативно оцијењена “златна” апостола неће бити смијењена. Да циркус буде још већи Кривокапић без стида, признаје да није у стању да предложи министра правде, јер нема већину неопходну за именовање?- навео је он.

Поручује да је очигледно да се Кривокапићу "фотеља премијера толико допала, да га хватају страх и паника чак и од саме чињенице да Владу контролише Скупштина, и да је потребан услов да би он и његови министри на тој позицији остали да имају подршку већине посланика".

- Тако је од кад је парламентаризма, и није на Кривокапићу да мијења правила парламентарне демократије и лицитира чији су му гласови релевантни а чији нијесу.  Узгред, оправдано вјерујемо да, сходно изјавама и поступцима, Кривокапић себе доживљава више као цара него предсједника Владе који нема подршку парламентарне већине. Имајући у виду његову политичку ирационалност, љековито би било да прочита бајку „Царево ново одијело“, а потом да се погледа у огледало. Можда помогне, а да штети, сигурно неће- саопштио је Живковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 14:20