danijel živković / - FOTO: DPS
29/09/2024 u 13:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Živković: Podnosimo prijave protiv onih koji nezakonito ostvaruju biračko pravo

Predsjednik DPS-a Danijel Živković kazao je da pozdravljaju reakciju ODT i najavio je krivične prijave protiv onih koji su nezakonito ostvarivali biračko pravo u Podgorici.

Mandić: Živković prekršio izbornu tišinu

- Na osnovu informacija koje smo danas dobili od MUP-a potvrđeni su navodi DPS-a da se u biračkom spisku Podgorice nalaze hiljade nezakonito upisanih birača koji ovdje ostavuju biračko pravo. Ovo pitanje dobija regionalni karakter, staćemo na put izbornom turizmu kojim se prijeti narušiti Ustav Crne Gore i izborna volja građana. Ovo pitanje ćemo internacionalizovati, u saradnji sa EU, OEBS i drugima. Staćemo na kraj izbornom turizmu i izbornom inženjeringu- kazao je Živković.

On je pojasnio da je riječ je o ljudima koji nezakonito ostvaruju biračko pravo u Crnoj Gori, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

- Andrija Mandić je danas potvrio ono što smo mi saopštili državnim organima. Mandić govorio i slao poruke građanima Crne Gore da ne prijavljuju državljanstvo kada ga dobiju u Srbiji. Nije iznenađenje ništa od Mandića- istakao je on.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

29. septembar 2024 13:31