Milun Zogović / - FOTO: VLADA CRNE GORE/DJORDJE CMILJANIC
11/10/2024 u 23:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zogović: Kod mene se stav ne mijenja- Kosovo je južna srpska pokrajina

Svoj stav nisam promijenio ulaskom u Vladu -Kosovo i Metohija su južna srpska pokrajina, kazao je večeras potpredsjednik Vlade Milun Zogović.

- Što se tiče međunarodnih obaveza Crne Gore sve će se poštovati, ali ja imam svoj stav da je Kosovo namjerno secesioniran dio Srbije. Taj stav sam izrekao i u Skupštini, nekoliko dana prije ulaska u Vladu. Kod mene se ništa nije promijenilo -rekao je Zogović u emisiji “Minula neđelja” na Aplus televiziji.

Komentarišući izjave na konferenciji u Tivtu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Zogović je kazao da je određeni dio argumentacije oko Kosova, a koji se tiče Crne Gore, neumoljiv.

- Narativ da sve što ne valja dolazi iz Beograda je politička olatforma DPS-a, koja je toliko besmislena, ali oni i dalje istrajavaju na tome. To su toliko “izinđale” teme i priče koje se temelje na antisrpskoj platformi. Tako se samo produbljuju podjele, a sve te priče se neprestano hrane napadima na Vučića - smatra on.

Prema njegovim riječima, u Srbija i Crna Gora treba da gradimo stabilne i dugoročne odnose na međusobnom uvažavanju.

- A ne non stop da podgrijavamo neke prevaziđene priče, koje svakako ne doprinose dobrim odnosima između zemalja - zaključio je Zogović.

Zogović: Najava zakona o stranim agentima istjerala sve zečeve iz grma

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

11. oktobar 2024 23:27