/ FOTO: IVAN PETROVIC-IPE
11/10/2024 u 21:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zogović: Milatović prihvatljiv partner, sve je u njegovim rukama

Od političke volje predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića zavisiće ko je stvarni pobjednik podgoričkih lokalnih izbora i on je za mene prihvatljiv koalicioni partner, smatra potpredsjednik Vlade za infrastrukturu i regionalni razvoj Milun Zogović.

Zogović smatra da Milatović i premijer Milojko Spajić treba da pokažu državničku mudrost i da prevaziđu lične i političke animozitete.

- Treba da pokažu odgovornost i sklonost ka kompromisu, kako bi građani dobili stabilnu vlast, za koju su uostalom i glasali - naveo je on.

Zogović smatra da ako Milatović napravi koaliciju sa Pokretom Evropa sad, ZBCG i Demokratama, to će biti stabilna lokalna vlast.

- Mi ćemo biti pobjednici lokalnih izbora. Dakle, sve je u njegovih rukama. Milatoviću smo mi omogućili da jedno vrijeme bude ministar ekonomije, a uz našu podršku je i pobijedio Mila Đukanovića na predsjedničkim izborima. Bilo bi tragikomično da Milatović pravi koalicije sa nekim koga je pobijedio u drugom krugu izbora - rekao je Zogović u emisiji “Minula neđelja” na Aplus televiziji.

Zogović je kazao i da mu je prihvatljivo da im koalicioni partner bude GP URA.

- Ipak, sa njihova dva odbornička mandata ne može se razmatrati opcija da dobiju funkciju gradonačelnika Podgorice - ukazao je on.

Kako je kazao, DPS predstavlja epohalni rezultat i pobjedu na izborima, a isto to je radio 2022.godine “kad su Ivana Vukovića pustili samog da se pojavi na konferenciji za novinare”.

- Tad su osvojili 24 mandata, a sad 19 - podsjetio je Zogović.

Prema njegovim riječima, ambijent na izborima bio takav da je na optimalnom nivou slabo šta urađeno po pitanju razvlašćivanja DPS-a.

- Ne govorim o revanšizmu, već o ljudima koji su bili kočničari sistema a nalaze se u sistemu. Pritom, prethodne tri decenije činili su razna nepočinstva - zaključio je Zogović.

Zogović: Kod mene se stav ne mijenja- Kosovo je južna srpska pokrajina



Najava zakona o stranim agentima istjerala sve zečeve iz grma

Najava zakona o stranim agentima istjerala je sve zečeve iz grmova, nastala je opšta histerija pa se pokazalo da ne postoji politička volja za izglasavanje jednog takvog zakona, kazao je Zogović.

Govoreći o zakonu koji je predložila koalicija”Za budućnost Crne Gore” u emisiji “Minula neđelja” na Aplus televiziji, Zogović je kazao da je pokrenuta je opšta hajka na koaliciju ZBCG.

- Mi smo samo htjeli da svi budemo ravnopravni. Ako već nevladin sektor traži da bude zaštićen od svega onoga što traži od državne urave, u smislu transparentnosti i dostupnosti podataka. Ne znam zbog čega se pravi tolika drama i što se javnost toliko uzdrmala - rekao je Zogović.

Tvrdi da je u pitanju bila samo medijska najava određenog zakonskog teksta.

- Ova histerija koja je nastala samo potvrđuje transparentnost te inicijative - zaključio je Zogović.

ZBCG: Predlog zakona o stranim agentima baziran na američkom modelu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. oktobar 2024 23:33