/ Саво Марић
07/05/2021 u 06:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Носилац Новске листе Саво Марић: Показали смо да много знамо

Марић каже да су њихова очекивања базирана првенствено на њиховом досадашњем искуству на изборима, на којима су сваки пут завређивали све веће повјерење Новљана. Њихов слоган је "Наш град, наш брод"

Желимо максималну партиципацију грађана у власти и максималну контролу грађана у спровођењу власти, казао је др Саво Марић, носилац листе Грађанског покрета Новска листа, дневном листу „Дан”.  Тај политички субјект једини самостално излази на предстојеће локалне изборе. Марић каже да су њихова очекивања базирана првенствено на њиховом досадашњем искуству на изборима, на којима су сваки пут завређивали све веће повјерење Новљана. Њихов слоган је "Наш град, наш брод".

– Овог пута у изборну трку улазимо и са позиције неког ко је вршио власт у граду у протеклом мандату и ко је показао шта све може, умије и зна. Кампању смо водили фер и коректно од првог дана и тако намјеравамо да одрадимо и финиш. Били смо креативни, насмијани, културни, једном ријечју Новљани. Ослонили смо се искључиво на сопствене ресурсе, на сопствену инфраструктуру и на сопствени таленат. Мислим да ће Новљани знати то да цијене и да ће нам дати још већу подршку. Можда је незахвално прогнозирати, али ћемо са сигурношћу рећи да су наша очекивања да ћемо завриједити додатно повјерење Новљана и да ће резултат бити значајно бољи од претходног. Ако тако буде, Херцег Нови ће имати шансу. Новљани ће имати шансу – казао је Марић.

Новљанима је поручио да најприје треба да остану своји.

– Новска листа има јасну политичку платформу – максималну партиципацију грађана у власти и максималну контролу грађана у спровођењу власти. Ми немамо централе у Подгорици и не интересују нас никакви виши циљеви било које странке из Подгорице. Ми маримо за свој град, за своје грађане и они су за нас центар свијета. Филозофија управљања локалном самоуправом мора бити једноставна – све јавне ресурсе треба уложити у развој града. Уколико се сви буду понашали на тај начин, град ће ићи напријед и остварити свој максимални потенцијал. Гаранцију оваквог управљања градом може дати само Новска листа, нико други. Јер, знајте, ово је наш град и наш брод – поручио је Марић.

К.М.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 04:33