/ фото: Срђа Бољевић
03/08/2021 u 13:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Браjовић честитао Дан општине Петњица и Плужине

Петњичанке и Петњичани се труде да створе боље услове за живот у свом краjу и да макар смање прилично висок броj младих људи коjи одлази из Бихора, каже Брајовић у честитки, а поводом Дана општине Плужине поручио је да оваj град и општина баштине велику традициjу истинских бораца за слободу и за Црну Гору

Предсjедник Социjалдемократа Црне Горе Иван Браjовић честитао jе локалном руководству и свим грађанкама и грађанима Петњице и Плужина Дан општине, коjи се обиљежава 4. августа.

- Посљедњих девет година становници петњичког краjа, као што су жељели, као посебна локална заjедница функционишу у Црноj Гори. Борећи се, заjедно са нашом циjењеном диjаспором, Петњичанке и Петњичани се труде да створе боље услове за живот у свом краjу и да макар смање прилично висок броj младих људи коjи одлази из Бихора.

Петњички краj, веома богат природним, али и културно-историjским ресурсима, има могућност брзог напретка у случаjу паметног и циљаног инвестирања. Вjеруjем да држава мора, уз помоћ диjаспоре коjа никад ниjе штедила када jе у питању помоћ свом родном краjу, такве инвестициjе подстаћи и подржати. Допринос становника Бихора стратешким државним одлукама, са посебним акцентом на огромну подршку независности Црне Горе, не смиjе и неће бити заборављен.

У честитки поводом Дана општине Плужине Браjовић jе поручио да оваj град и општина баштине велику традициjу истинских бораца за слободу и за Црну Гору.

- Jош из времена jедног од наjпознатиjих пивских jунака, Баjа Пивљанина, па до Другог свjетског рата, становништво Пиве jе несебично давало све што jе имало, често и своjе животе, борећи се за слободу и добробит Црне Горе.

Плужине jе, самим развоjем туризма у протеклих пар година, показало да може много више од онога што jесте. Таj развоj мора бити настављен адекватно подржан и од стране државне власти, уз валоризациjи свих оних потенциjала коjе општина Плужине има. Само тако jе могуће обезбиjедити бољи живот у вашем краjу и то да младе Пивљанке и Пивљани, умjесто одласка, остаjу на своjим огњиштима - пише у честитки Брајовића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:31