Запослени из Основног суда подржали имунизацију / -NENAD MANDIC
18/07/2021 u 09:20 h
Nataša Spaić, Andrijana DabanovićNataša Spaić, Andrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мобилна екипа Дома здравља Подгорица вакцинисала судије Основног суда

Организовали смо вакцинацију на овај начин како бисмо показали грађанима да су судије у суду спремне да обезбиједе безбједне услове гдје могу да остваре своја права и да их позовемо да не чекају, каже за "Дан" Жељка Јововић, предсједница Основног суда у Подгорици

Мобилна екипа Дома здравља Подгорица коју чине др Иван Вукчевић и медицински техничар Саво Ђуришић јуче су у просторијама Основног суда у Подгорици вакцинисали 20-ак запослених, који су и јавно подржали имунизацију против корона вируса.

image

За вакцинацију задужена мобилна екипа Дома здравља - др Иван Вукчевић и Саво Ђуришић

-NENAD MANDIC

Др Иван Вукчевић је навео да је промоција иминузације значајна, поготово код млађих особа. Он је позвао грађане да се вакцинишу.

– Појавио се нови сој вируса, па не знамо шта нас чека у септембру. Заразнији је, па поручујем грађанима да се вакцинишу јер их вакцина може заштитити – навео је др Иван Вукчевић.

Колективну вакцинацију запослених организовала је Жељка Јововић, предсједница Основног суда у Подгорици.

image

Предсједница Основног суда Жељка Јововић

-NENAD MANDIC

– Организовали смо вакцинацију на овај начин како бисмо показали грађанима да су судије у суду спремне да обезбиједе безбједне услове гдје могу да остваре своја права и да их позовемо да не чекају. Можда сваки тај изгубљени тренутак у коме размишљају да ли ће се вакцинисати или не, управо значи наду за здравље и за живот и да ће управо недостајати ти тренуци да буду сигурни да могу да наставе сигуран живот послије овог тешког периода кроз који смо сви прошли – навела је Јововић.

Добродошлицу у храм правде новинарима и медицинарима пожељела је судија Лариса Мијушковић Стаматовић.

image

Судија Лариса Мијушковић Стаматовић

-NENAD MANDIC

– Сматрам да је сваки човјек спасен онда када има могућност избора. Изабрала сам да вјерујем науци, медицини, ријечи струке. Изабрала сам одговорност за мени оне најближе, и једнако тако оне мени најдаље. Уосталом, струка којом се бавим је својеврстан храм, синоним и престоница одговорности, као и институција у којој радим. Мишљења сам да је крајње вријеме да пожуримо, да не бисмо закаснили. Уколико има неки бољи избор замолићу га да ми дојави, али прије ревакцине – рекла је Лариса Мијушковић Стаматовић.

У ред за вакцинацију стао је и судија Младен Булатовић. У изјави за "Дан" позвао је грађане да се вакцинишу у што већем броју, као што су то учинили у његовом колективу.

image

Судија Младен Булатовић

-NENAD MANDIC

- Након скоро годину и по дана од када нас је задесила ова пошаст сви морамо бити свјесни тога да је у питању озбиљан вирус, и да најчешће изазива озбиљне последице, нажалост, често са смртним исходом. Вакцинацијом дајемо допринос јер је вакцина нешто што нас може спасити од ове пошасти. На тај начин ћемо стећи колективни имунититет и вратићемо се редовним активностима и нормалном животу онако како смо живјели прије појаве вируса – поручио је Булатовић.

И приправница у Основном суду Јелена Срдановић стала је у ред за имунизацију.

image

Приправница Јелена Срдановић

-NENAD MANDIC

– Тиме што сам одлучила да се вакцинишем хтјела сам да дам скромни допринос цијелој ситуацији, а у духу институције у којој радим, како је то судија Мијушковић Стаматовић рекла - стубу правде. Позивам све колеге и младе људе да буду одговорни и према себи и према другима и да се вакцинишу – поручила је Срдановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 07:33