/ - Јелени Бојовић Бојовић и Роберт Вебер
19/05/2021 u 13:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Њемачка донирала 72 хиљаде брзих антигенских тестова

Ово је још један доказ велике солидарности и пријатељства између двије државе и између наше државе и Европске уније, казала је Боровинић Бојовић

Њјемачка је донирала Црној Гори 72 хиљаде брзих антигенских тестова, у вриједности од скоро 300 хиљада еура, саопштено је из Министарства здравља. Како су казали из тог ресора, донацију је министарки Јелени Бојовић Бојовић уручио њемачки амбасадор Роберт Вебер, пише МИНА.

- Ово је још један доказ велике солидарности и пријатељства између двије државе и између наше државе и Европске уније, и још један корак даље на путу ка превазилажењу постојећег епидемиолошког проблема- казала је Боровинић Бојовић.

Она је истакла да ће брзи антигенски тестови бити веома корисни у сусрет предстојећој туристичкој сезони. Боровинић Бојовић је позвала грађане Нјемачке и осталих земаља из региона и шире да посјете Црну Гору, јер су, како је навела, услови за њихов долазак у овом тренутку безбједни.

- Ово нам је званично и потврђено са важне адресе, из Института Роберт Кох из Берлина, који су нас извијестили да је Црна Гора помјерена са списка високо ризичних земаља у бољу категорију држава које нуде безбједније услове за долазак туриста- истакла је др Боровинић Бојовић.

image

Донација - фото: Министарство Здравља

- Донација - фото: Министарство Здравља

Она је поново позвала грађане да се вакцинишу.

- Као и да наставе са поштовањем мјера, јер су то два најважнија начина за превазилажење постојеће епидемиолошке ситуације, у којој се налазимо и враћање нормалном животу- додала је Боровинић Бојовић.

Вебер је, како је саопштено из Министарства, казао да се Црна Гора припрема за предстојећу туристичку сезону, а да се такође на тржишту позиционирала као безбједна земља у смислу борбе против коронавируса.

Он је рекао да Црна Гора нуди посјетиоцима потребно тестирање за повратак у своју земљу, и оцијенио да је то одличан корак Владе и одлична понуда за туристе.

- Због тога се јако радујемо да можемо подржати Црну Гору са овом донацијом у смислу припреме за предстојећу туристичку сезону. Ово је даљи допринос њемачке солидарноси, у оквиру европске солидарности за Црну Гору- поручио је Вебер.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 17:05