/ фото Амбасада Кине
11/06/2021 u 21:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Особље ДЗПГ вакцинисало више од 400 кинеских држављана

Из Кинеске амбасаде навели су да су сви вакцинисани у добром стању и да су већ започели нормалан живот, па су запослени у ЦРБЦ могли да појачају динамику изградње приоритетне дионице аутопута

Медицинско особље Дома здравља Подгорица вакцинисало је више од 400 кинеских држављана који живе у Црној Гори, казао је амбасадор Кине Лиу Ђин током састанка са вршиоцем дужности директора те здравствене установе, Данилом Јокићем.

Из Кинеске амбасаде навели су да су сви вакцинисани у добром стању и да су већ започели нормалан живот, па су запослени у компанији ЦРБЦ могли да појачају динамику изградње приоритетне дионице аутопута са бољом здравственом заштитом.

- Комуникација између кинеске амбасаде и црногорске стране остаје одлична и црногорско медицинско особље показало је љубазност и професионалност, што је истински показатељ пријатељских односа, и доприноси сарадњи између Кине и Црне Горе. Кинеска амбасада се искрено захваљује Влади Црне Горе и ДЗПГ- наводи се у саопштењу.

Јокиц́ је захвалио кинеској страни на донираним вакцинама, и на брзој испоруци вакцине коју је Црна Гора набавила из Кине. Он је потврдио важну улогу кинеских вакцина у масовној вакцинацији Црне Горе, и високо оцијенио способност организације кинеске стране.

- ДЗПГ је спреман да и даље пружа висококвалитетне медицинске услуге грађанима Кине који живе у Црној Гори- навео је Јокић.

Лиу и Јокић су, како је саопштено, размијенили мишљења и о ситуацији и превентивним мјерама против КОВИД-19 у двије државе. Лиу је пожелио да Црна Гора превазиђе пандемију у најкрац́ем року и да се убрза економски опоравак.

- Кинеска амбасада је, уочи кинеског традиционалног празника Фестивал змајевих чамаца, који је у кинеској култури доба за лијечење болести и спречавање епидемија, уручила медицинском особљу ДЗПГ торбице са кинеским мирисним биљем-  додаје се у саопштењу.

Izdvojeno

05. avgust 2021 23:54