/ Здравко Кривокапић
12/10/2021 u 15:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Премијер Кривокапић честитао значајан јубилеј: 50 година од оснивања ЦАНУ

Стручни домети ваших чланова и оних који се налазе у предворју учинили су да Црна Гора буде незаобилазно препозната у научним и умјетничким круговима, навео је он

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић у име Владе и у своје лично име упутио је честитку, поводом 50 година од оснивања Црногорске академије наука и умјетности, предсједнику Драгану К. Вукчевићу и свим члановима ЦАНУ.

- Уважени предсједниче Црногорске академије наука и умјетности, господине Вукчевићу, у име Владе Црне Горе, Вама и свим члановима институције која представља трајну чуварку највиших домета и вриједности у области науке и умјетности наше државе, желим да Вам честитам значајан јубилеј - 50 година од оснивања, оновременог Друштва за науку и умјетност Црне Горе, а доцније и садашње Црногорске академије наука и умјетности. Са осјећањем дивљења, данас можемо сагледати изузетан допринос који је ЦАНУ дала кроз бројна научна дјела, вриједне пројекте, капитална издања, стручна мишљења и изузетна умјетничка достигнућа у обликовању модерне, на науци и научности, засноване колективне свијести грађана Црне Горе. Својим прегалаштвом, ЦАНУ је кроз протекло полустољеће афирмисала слободарство и разборитост, без којих нема напретка, како у научном и умјетничком раду, тако ни у свеукупним, текућим друштвеним процесима. Стручни домети ваших чланова и оних који се налазе у предворју најрепрезентативнијег научног дома једне државе и културе, учинили су да Црна Гора буде незаобилазно препозната у научним и умјетничким круговима, не само региона, већ и свијета- навео је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 20:06