/ фото: Дан
01/07/2021 u 18:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Првог дана електронског уписа пријавила се 2.664 кандидата

Из УЦГ су казали да се кандидати могу пријављивати и сјутра до 16 сати, када ће систем за електронску пријаву бити затворен

Првог дана уписа у прву годину основних студија за студијску 2021/22. годину на Универзитету Црне Горе, путем платформе доступне на сајту уписи.еду.ме, пријавила су се укупно 2.664 кандидата.

Из УЦГ су казали да се 2.480 кандидата пријавило електронским путем, а 184 лично, предајом документације студентској служби.

Конкурсом је, како се наводи, предвиђено 3.331 мјесто на Буџету.

Из УЦГ су казали да се кандидати могу пријављивати и сјутра до 16 сати, када ће систем за електронску пријаву бити затворен.

- У истом термину затвориће се и пријем документације у студенстким службама за кандидате из иностранства или оне кандидате чија документација није била потпуна у електронском регистру надлежног министарства- додаје се у саопштењу.

Наводи се да је брз и једноставан упис матурантима омогућен кроз пилот пројекат који се ове године реализује само на УЦГ, а кроз сарадњу Центра информационог система Универзитета, УНДП-а, Министарства просвјете, науке, културе и спорта и Министарства јавне управе, дигиталног друштва и медија, уз финансијску подршку Европске уније.

Из УЦГ су казали да се током првог уписног дана на Архитектонском факултету пријавило 97 кандидата, на Биотехничком 66, Економском 391, Електротехничком 321, Факултету драмских умјетности 17, Факултету ликовних умјетности десет, Факултету политичких наука 190, Факултету за спорт и физичко васпитање 46.

На Факултету за туризам и хотелијерство пријавило се 79 кандидата, Филолошком 118, Филозофском 232, Грађевинском 129, Машинском 37, Медицинском 290, Металуршко-технолошком 57, Музичкој академија осам, Поморском факултету 141, Правном 273, Природно-математичком 162.

Подсјећа се да се тестови из два предмета од значаја за наставак образовања за кандидате који нијесу имали екстерни матурски (стручни испит) полажу у понедјељак.

- Факултети и академије који имају пријемне испите као додатни услов за упис, организоваће их од 6. до 8. јула. Обавјештења о тестовима и пријемним испитима биће доступна на интернет страницама факултета у оквиру званичног сајта www.ucg.ac.me- навели су из УЦГ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:34