/ Ђорђе Радуловић - фото: Срђан Бољевић
28/06/2021 u 12:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић: Црна Гора остаје кредибилан партнер међународној заједници

Из Министарства вањских послова навели су да Црна Гора данас обиљежава важан јубилеј, 15 година од чланства у Организацији Уједињених нација и дан када се црногорска застава први пут завијорила на Ист Риверу

Црна Гора остаје отворен и кредибилан партнер међународној заједници, промотер добросусједских односа и мултилатерализма и водећи кандидат за првог новог члана Европске уније, поручио је министар вањских послова Ђорђе Радуловић.

Из Министарства вањских послова навели су да Црна Гора данас обиљежава важан јубилеј, 15 година од чланства у Организацији Уједињених нација и дан када се црногорска застава први пут завијорила на Ист Риверу.

- Пријем Црне Горе у Свјетску организацију представљао је тада и данас најширу могућу потврду признања наше обновљене независности, резултирајући снажном подршком система УН-а на демократском и укупном реформском путу Црне Горе- казао је Радуловић.

Он је навео да данас, када се суочавамо са здравственом кризом без преседана, али и ерозијом заједништва и међународног повјерења, морамо уложити додатне напоре на плану превазилажења геостратешких подјела и јачања УН.

- Како би правовремено и адекватно одговорили на бројне савремене изазове и недаће- рекао је Радуловић.

Радуловић је поручио да у том подухвату Свјетска организација може рачунати на пуну подршку Црне Горе.

Он је додао да Црна Гора остаје неуморно одана циљевима УН-а, принципима и начелима Повеље народа, све у циљу остварења визије боље будућности за генерације које долазе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:06