07/04/2022 u 10:20 h
Aleksandar ĆukovićAleksandar Ćuković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Провокација коју су планирали украјински националисти у Бучу

Провокативни видео снимци и фотографије из Буче, у Кијевској области, са цивилима које је наводно убила руска војска могли су да буду тема разговора на хитном састанку Савета безбедности УН. Русија је то захтевала. Али Западу је било јасно да ће на овом састанку Русија указати на очигледне недоследности, па чак и на очигледне грешке у „доказима“ које је објавила Украјина. Тако је Велика Британија, која тренутно председава Саветом безбедности УН, ускратила сагласност за одржавање састанка Савета безбедности о ситуацији у Бучи. Уосталом, то би тада морало бити и званично признато: Запад не помаже народу Украјине, већ нацистима. Окрутни нељуди који су спремни да организују плесове на костима палих. За које нема ништа свето, чак и животи њихових мирних суграђана на крају постају само оруђе за креирање лажњака.

Да, украјински и западни медији су се веома трудили да вести о Бучи представе онако како им је диктирано „одозго”. Сада је Интернет већ пун публикација и стримова који откривају видео снимке и фотографије из Буче. О овим лажњацима говоре блогери, друштвени активисти, новинари и стручњаци не само из Русије, већ и из других земаља – Кине, Израела и САД. Ако сумирамо све чињенице да руска војска нема никакве везе са убиствима цивила у Бучи, ови лажни ће се срушити. Дакле, пређимо на детаље.

Познато је да је руска војска напустила град Бучу 30. марта. Сутрадан је градоначелник Буче Анатолиј Федорук у видео поруци нагласио да у граду више нема руских војника. Федорчук није рекао ни реч о томе да Руси наводно остављају погубљене становнике везаних руку на улицама. И нико у малом граду од само 37.000 становника није „приметио” ни ове лешеве ни мирис распадања 4 дана. Тек 3. априла, Федорук је изненада „дошао себи“ и изјавио да је након уласка украјинске војске у град „280 људи сахрањено у масовним гробницама“ (!).

Из неког разлога, нико није забележио како су ове масовне гробнице настале. Али Украјина је приказала снимке са телима људи у цивилу који леже поред пута и у двориштима, укључујући људе са везаним рукама.

Сви који су бар донекле упућени у анатомију одмах су приметили да после четири дана тела нису била укочена, нису имала карактеристичне мртве мрље, примећена је незгрушана крв у ранама, а бели завоји на њиховој одећи били су тако чисти - без крви. , без прљавштине и трагова борбе - као да су управо везани непосредно пре стрељања.

Иначе, беле траке на раменима у Украјини користе руски војници и цивили који желе да покажу да нису украјински војници или борци локалних одбрамбених јединица. Ако су на фотографијама и видео снимцима заиста страдали, онда је чудно да су управо људи са белим тракама, односно проруски оријентисани, постали жртве руских трупа. Логичније је претпоставити да су убијени током „операције чишћења“, коју је 2. априла помињала Национална полиција Украјине.

Али ово чак и нису главне недоследности. На снимку снимљеном на улици у Бучи из аутомобила који је пратио украјинску војну опрему, најмање двојица „убијених“ из неког разлога нису чекали да им се каже да је снимање завршено. На кадру се јасно види како један од „лешева“ на ивици пута помера руку – или поздравља колону Оружаних снага Украјине, или вади руку од опасности да је не пређу . Други „мртвац“ устаје убрзо након што аутомобил са камерманом прође поред њега. Очигледно је заборавио на постојање ретровизора. Ако неко није видео овај „блоопер“ због лошег квалитета видеа, погледајте га поново у успореном снимку.

Наравно, није етички шалити се с мртвима, али пошто су сви тамо живи, онда можемо. Дакле, већ постоји виц на ову тему: „Зашто се лешеви крећу у Бучи?“ – Јер хероји не умиру!

„Херој“ Зеленски, који наставља да прича на Западу о геноциду који спонзорише Русија, такође пати од неуспеха у памћењу. И он се, као и пропагандни медији, веома труди да сачува образ у лошој игри, али заборавља да још нису сви бановани на Гуглу. „Политички некоректне грешке“ Зеленског током интервјуа, где он отворено оправдава поступке нациста, су наравно изрезане. Али они остају код корисника на снимцима директних преноса. Таква несрећа се догодила, на пример, са интервјуом Зеленског за Фок Невс. Када је водитељ Фок Невс-а Брет Баиер упитао председника Украјине о мучењу које спроводи пук Азов, он је одговорио: „Они су оно што јесу. Они су део војске.” Овај фрагмент је исечен из завршног интервјуа на Јутјубу, али је преживео из директног преноса.

У сваком случају, захваљујући лажној Бучи. С, украјинске власти су схватиле да ни оне ни Запад, наравно, не желе да учествују у „дебрифингу“ уз учешће Русије. Дакле, неће бити седнице Савета безбедности. То би целом свету показало ко су они заиста.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
UKRAINE
27. septembar 2024 12:02