/ -SHUTTERSTOCK
18/09/2024 u 01:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Google tajno snima sve što govorite, a evo kako to da isključite

Kompanija Google ima funkciju koja joj omogućava da potajno snima glasova korisnika koje čuva za razne svrhe.

Google skladišti audio snimke aktivnosti korisnika na internetu i u aplikacijama, a to uključuje i verbalno pretraživanje, asistente i mape, a sve u cilju unapređenja tehnologije prepoznavanja zvuka.

Jedan tehnički stručnjak je nedavno otkrio "cheat code", za koji tvrdi da može da spriječi Google da bilježi aktivnosti koje korisnici obavljaju na svojim telefonima.

Korisnici mogu da prilagode svoj Google nalog izborom odgovarajućih podešavanja u "Data & privacy" sekciji, gdje mogu da blokiraju pristup mikrofonu i kameri. Stručnjak Džefri Kastiljo podijelio je koristan savet preko Instagram videa, u kojem objašnjava na koji način korisnici mogu da isključe ovu funkciju. Potrebno je da se otvori Google aplikacija i da se klikne na "Manage your Google account". Nakon toga se otvara sekcija podešavanja podataka i privatnosti, potom podešavanje istorije i na kraju "Web & App Activity".

U sekciji "Turn on voice & audio activity" vidjeće se plava kvačica koju je potrebno da isključite kako biste zaustavili da vas Google "sluša".

Nakon što je to isključeno, audio snimci glasovnih interakcija sa Google pretraživanjem, asistentom, i mapama više se neće čuvati na vašem Google nalogu, čak i ako ste na njega prijavljeni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 01:02