/ - FOTO: PEXELS
30/12/2023 u 09:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

YouTube omogućio pauziranje komentara

Opcija pauziranja omogućava da postojeći komentari ostanu vidljivi dok drugim nalozima više ne dozvoljavaju da ih šalju

Odjeljci za komentare mogu biti mjesto i zajednice i animoziteta, a brzina odgovora predstavlja izazov za moderiranje. YouTube pokušava da pronađe srećnu ravnotežu, najavljujući dodatne kontrole komentara za kreatore - prije svega opciju pauziranja komentara. Kompanija je isprobala ovu funkciju i sada je nudi svima.

Opcija pauziranja omogućava da postojeći komentari ostanu vidljivi dok drugim nalozima više ne dozvoljavaju da ih šalju.

Ranije su kreatori mogli samo da onemoguće komentare sa svog kanala ili da pregledaju svaki od njih prije objavljivanja. Za razliku od podešavanja pregleda, pauza sprečava da bilo kakve primjedbe uopšte dolaze, uklanjajući rizik od gomilanja ili gledanja negativnih i neprikladnih komentara.

U suštini, ako neko želi da provede vreme na drugim stvarima kao što su kreiranje video zapisa ili aktivnosti van YouTubea, to može učiniti bez razmišljanja o gledaocima koji čekaju da njihovi odgovori budu emitovani uživo.

YouTube je takođe reorganizovao i preimenovao neka podešavanja komentara, uz dodavanje funkcije pauze.

Sada će kreatori vidjeti tri izbora pod postavkom komentara: Uključeno, Pauziraj i Isključeno. Specifičnije opcije moderiranja se pojavljuju kada su komentari uključeni, počevši od Basic, koji sadrži komentare koji mogu biti neprikladni za pregled.

Zatim tu je Strict, koji stvara širu mrežu o tome koji komentari prvo moraju da se pregledaju, i Hold All, koji omogućava kreatorima da pregledaju i odobre svaki komentar prije nego što ga javno objave. Kreatori takođe mogu da izaberu da uključe komentare bez ijednog od ovih dodatnih filtera, prenosi "PCpress".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:10