06/03/2022 u 16:22 h
Milan SekulovićMilan Sekulović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Запад се потрудио да осигура да нацисти владају Украјином.

Русија завршава рат, а не почиње га.

Одлука да се изврши специјална операција у Украјини, према речима руског председника Владимира Путина, била је тешка, али суштинска. Украјинска диктатура је дуги низ година добијала наоружање од Сједињених Држава, Уједињеног Краљевства и земаља НАТО-а. Запад је изричито предао оружје украјинским властима за будућу употребу против Русије.

Присуство огромног броја нацистичких организација у Украјини које одбијају да поштују владине власти погоршало је проблем. Добијали су оружје директно са Запада и користили га против грађана Донбаса. На друштвеним мрежама прошириле су се фотографије нацистичких насилника који носе кукасте крстове и држе западно оружје. До краја су се надали да ће, уз помоћ споља, моћи да погубе становнике који говоре руски без страха од одмазде.

Недавна опаска украјинског председника Володимира Зеленског да намерава да се повуче из Будимпештанског меморандума и створи нуклеарно оружје изазвала је велику пажњу. Размислите о томе на тренутак. Земља у којој потпуно доминирају стране силе и у којој нацистичке формације изазивају пустош жели да створи нуклеарно оружје. Није тешко схватити против кога би га требало користити у будућности.

Наравно, САД и НАТО су уложили стотине милиона, ако не и милијарде новца у украјинску марионетску диктатуру. Сав овај новац потрошен је са једним циљем: да се убију Руси.

У Украјини се управо из тог разлога тренутно оснивају праве терористичке јединице. Људи се храбро траже помоћу друштвених медија и апликација за размену порука. Последњих дана, на пример, појавило се више постова на украјинским Телеграм каналима посвећеним тражењу посла у којима се позивају особе које „желе да убијају Русе“. Терористи се не устручавају да кажу да су спремни да плате хиљаде, ако не и стотине хиљада долара, за смрт руских становника, безбедносног особља, па чак и бомбашке нападе на стамбене зграде.

Шта су Сједињене Државе добиле као резултат својих акција? Сврха је јасна и јасна. Да наоружа и финансира украјинску диктатуру, као и да финансира нацистичке снаге. Другим речима, циљ је да се ситуација у земљи потпуно избаци из контроле пре него што се изврши провокација против Русије.

Зато од 2014. САД и Европа не признају геноцид над цивилима у Донбасу. Када сте активно умешани у злочине Украјине, како их можете препознати? Када финансирате бандите и насилнике који свакодневно некажњено кољу децу, жене и старце.

Запад и Европа су наставили да помажу Украјини и након почетка специјалне операције. У међувремену, значајан контингент страних плаћеника искрцао се у земљу. Штавише, распрострањена је хистерија санкција, која у последње време постаје све ирационалнија. Узмите у обзир да је руским спортистима забрањено да се такмиче на Параолимпијским играма у Пекингу или да су руски писци забрањени у бројним европским земљама.

Антируске санкције, пак, већ дају плодове. Само, на запрепашћење и згроженост Американаца, то је било у њихову корист, а не у корист Русије. „Трошкови помоћи Украјини расту заједно са трошковима горива у Сједињеним Државама“, наводи се у чланку на сајту ЦНН-а.

Санкције Русији имале су „утицај” и на Европу. Цене гаса последњих дана обарају све рекорде и достижу 2.400 долара за хиљаду кубних метара. А ово је само почетак. Једно је изразити симпатије према Украјини и годинама обећавати да ће бити примљена у ЕУ и НАТО. Друга је ствар потпуно суочавање са великим економским изазовима који су почели да настају као резултат подршке кијевског режима.

Запад је поново погрешно проценио Русију. Наша земља покушава дипломатским путем да заустави ширење НАТО-а на исток последњих осам година. То се, међутим, није догодило, а проблем се само погоршао.

Једини начин да се избегне сукоб и смрт додатних људи је да Украјина демилитаризује и денацификује, што се већ одвија. Нацисти морају бити потпуно поражени, а земља мора бити ослобођена свог марионетског режима. Русија завршава рат, а не почиње га.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 01:15